Hlavní obsah

Další tým NHL v krizi: Vedení Nashvillu kupuje vlastní lístky

NASHVILLE

Vedení Nahville Predators se snaží za každou cenu udržet peníze, kterými jsou podporány kluby NHL. Aby klub splnil podmínky dotací, zvažuje skoupení neprodaných lístků na vlastní domácí zápasy. Po prohlášení kouče Phoenixu Waynea Gretzkyho o finanční krizi, tak druhý klub zámořské ligy přiznal trable s penězi. "Situace je velmi kritická," řekl vlastník Predators David Freeman.

Článek

Podle deníku Tennessean Predátoři oficiálně zvažují možnost odkoupení neprodaných lístků, aby splnili kvóty NHL a dostali od vedení ligy finanční dotace. "Musíme udělat vše, co je v našich silách," hlásí na záchranu klubu většinový vlastník David Freeman.

Aby Predátoři dostali od NHL finanční injekci, musí splnit průměrnou návštěvu čtrnáct tisíc diváků za sezónu. Po dvaadvaceti zápasech základní části jsou Predators 256 lístků za touto hranicí. Peníze od NHL jsou přitom pro klub z Tennessea pro klíčové operace velmi důležité. Minulou sezónu získali Predators dvanáct miliónů dolarů.

25 procent ztratil již Phoenix

Pokud by nesplnili podmínku návštěvnosti, pak by přišli o přibližně pětadvacet procent této částky. Ve stejné situaci se ocitl také klub z Phoenixu, který před týdnem přišel právě o 25 procent z dotací od NHL.

"Situiace je velmi kritická," citovala Freemanova slova kanadská stanice TSN. "Děláme vše proto, abych získali každý dolar, co jde, a mohli hrát ten nejlepší hokej," nechal se slyšet vlastník letos zatím sedmého nejhoršího týmu v lize. V Západní konferenci jsou svěřenci Barryho Trotze na 14. příčce s osmi bodovou ztrátou na pozice zajičťující účast v play-off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články