Hlavní obsah

Hejduk a Tomáš Kaberle se budou bavit na víkendu hvězd NHL

Tradiční Utkání hvězd NHL bude o víkendu bavit hokejové fanoušky. Mezi přehlídkou osobností v Montrealu nebudou chybět ani dva čeští zástupci - v barvách Západní konference útočník Milan Hejduk z Colorada a na straně Východu obránce Tomáš Kaberle z Toronta. All Star Game je letos i součástí stých oslav založení Canadiens a hala Bell Centre bude i dějištěm červnového draftu NHL.

Článek

V noci na neděli jsou v programu exhibičního víkendu od 1:00 středoevropského času dovednostní soutěže. Samotné utkání se hraje od nedělní půlnoci. Obě akce vysílá přímým přenosem v tuzemsku dostupný program NASN.

Hejduk hrál Utkání hvězd v roce 2000 v Torontu a o rok později na domácí půdě v Denveru. "Byl to jeden z nejhezčích dnů kariéry," uvedl Hejduk v rozhovoru pro deník Denver Post ke svému vystoupení před osmi lety. "Měli jsme v týmu hodně hráčů a byli jsme všichni v zahajovací formaci. Byl to výjimečný zápas a teď to bude podobné. Hlavně proto, že to bude v Montrealu při stoletém výročí Canadiens," dodal dvaatřicetiletý nejlepší střelec NHL ze sezóny 2002/03.

Kaberle nastoupí potřetí za sebou

Kaberle se vydává na prestižní exhibici potřetí za sebou a celkově počtvrté. Debutoval v roce 2002 v Los Angeles, nechyběl v roce 2007 v Dallasu ani loni v Atlantě. Nominaci by si ale podle vyjádření českého zadáka pro zámořská média zasloužili z týmu Maple Leafs spíše Nikolaj Antropov či Jason Blake.

Třicetiletý Kaberle byl před rokem jednou z hvězd dovednostních soutěží a bude obhajovat vítězství v přesnosti střelby. V Atlantě trefil ze čtyř pokusů čtyři terče v rozích branky a stal se teprve čtvrtým hráčem v historii, jemuž se to povedlo.

Frolík bude mezi mladíky

Tradiční festival umění hvězd NHL má na programu šest disciplín. V tvrdosti střelby bude obhajovat triumf z loňska slovenský obránce Zdeno Chára z Bostonu, za jehož největšího soka je považován zadák Sheldon Souray z Edmontonu. V nápaditosti zakončení samostatného nájezdu se pokusí znovu vyhrát Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Nebude chybět soutěž o nejrychlejšího bruslaře, další střelecké soutěže a nájezdy.

V Utkání nadějí v průběhu dovednostních soutěží se představí český útočník Michael Frolík z Floridy, kterého atmosféra v Montrealu pohltila. V Bell Centre během své premiérové sezony nastoupil dvakrát a už ví, že hrát na půdě Canadiens je něco jiného než na jiných stadionech NHL. "O to bude zápas víc zrušující a zábavnější," řekl Frolík pro nhl.com. V exhibičním klání, v němž se hraje tři na tři, nastoupí za tým nováčků proti hokejistům, kteří působí v prestižní soutěži druhým rokem.

Stejně jako loni bez Crosbyho

V hlavním duelu neuvidí fanoušci kvůli zranění kolena kanadského fenoména Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu, jehož si vybrali do zahajovací formace Východní konference rekordním počtem 1 713 021 hlasů. Z kádru Západu vypadli detroitští Nicklas Lidström a Pavel Dacjuk. Nahradili je Stephane Robidas z Dallasu a Patrick Marleau ze San Jose, uvolněné místo po Crosbym zaujal Martin St. Louis z Tampa Bay.

Příznivci Montrealu se postarali o to, že v zahajovací šestici budou hned čtyři hráči Canadiens - brankář Carey Price, obránci Andrej Markov, Mike Komisarek a útočník Alexej Kovaljov, který byl zvolen kapitánem Východu. Tým Západu povede Joe Thornton ze San Jose. Kovaljov si slavnostní zápas před montrealským publikem užije. "Pamatuji si, jak jsem hrál první zápas jza Canadiens a fanoušci vstali a připravili mi ovace. Bylo to úžasné. Dokážou ocenit umění hráče a všechno úsilí, které hokejista dá to toho, aby byl jeho tým lepší," prohlásil Kovaljov.

Nominace na Utkání hvězd NHL:
Východní konference:
Brankáři: Carey Price (Montreal), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston),
obránci: Andrej Markov, Mike Komisarek (oba Montreal), Tomáš Kaberle (Toronto), Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno Chára (Boston), Mark Streit (NY Islanders),
útočníci: Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Alexej Kovaljov (Montreal), Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Ilja Kovalčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier, Martin St. Louis (oba Tampa Bay), Alexandr Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo).
Hlavní trenér: Todd McLellan (San Jose). Asistent: Mike Babcock (Detroit).
Západní konference:
Brankáři: Jean-Sebastien Giguere (Anaheim), Niklas Bäckström (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver),
obránci: Scott Niedermayer (Anaheim) Brian Campbell (Chicago), Dan Boyle (San Jose), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville), Stephane Robidas (Dallas),
útočníci: Patrick Kane, Jonathan Toews (oba Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim), Milan Hejduk (Colorado), Dustin Brown (Los Angeles), Shane Doan (Phoenix), Jarome Iginla (Calgary), Mike Modano (Dallas), Rick Nash (Columbus), Joe Thornton (San Jose), Keith Tkachuk (St. Louis), Patrick Marleau (San Jose).
Hlavní trenér: Claude Julien (Boston). Asistent: Guy Carbonneau (Montreal).
Nominace na Utkání nadějí:
Nováčci:
Brankář: Pekka Rinne (Nashville),
obránci: Drew Doughty (Los Angeles), Luke Schenn (Toronto),
útočníci: Michael Frolík (Florida), Patrick Berglund (St. Louis), Mikkel Boedker (Phoenix), James Neal (Dallas), Steven Stamkos (Tampa Bay), Kris Versteeg (Chigago), Blake Wheeler (Boston).
Druhoročáci:
Brankář: Carey Price (Montreal),
obránci: Kris Letang (Pittsburgh), Marc Staal (NY Rangers),
útočníci: Andrew Cogliano (Edmonton), Brandon Dubinsky (NY Rangers), Bryan Little (Atlanta), Mason Raymond (Vancouver), Devin Setoguchi (San Jose), Dave Bolland (Chicago), David Perron (St. Louis).

Reklama