Hlavní obsah

Sotva mladíci nakoukli do NHL, zúčastní se All-Star víkendu

Lepší vstup do profesionálního hokeje si obránci Drew Doughty a Luke Schenn nemohli představit. Nejen že oba nastupují v NHL za své kluby pravidelně v sestavě, ale v premiérové sezóně naskočí do utkání mladých hvězd v rámci All-Star víkendu. "Jsem šťastný, že jsem mohl naskočit do ligy tak rychle a dostal jsem šanci," pochvaluje si zadák Doughty z Los Angeles.

Článek

Oba devatenáctileté mladíky čeká v neděli zápas "NHL YoungStars" proti hráčům, kteří v nejvyšší zámořské lize působí druhým rokem. Doughty i Schenn hrají pravidelně v prvním mužstvu, bek Toronta Schenn odehrál 35 zápasů jeho kolega z Los Angeles o deset více. Co více si přát.

"Je to trochu překvapení," uznal Doughty. "Na druhou stranu jsem chtěl do mužstva, kde budou potřebovat beka, proto jsem rád, že mohu hrát za Kings," řekla dvojka loňského prvního kola draftu. "Jsem šťastný, že jsem mohl naskočit tak rychle do NHL, a snažím se odvádět na ledě co nejvíce práce, abych byl týmu platný," dodal.

Bodově lépe je na tom Doughty

Za svou šanci je vděčný také bek Toronta Luke Schenn. "Cítím se skvěle když mohu hrát za Maple Leafs, je to pro mne velmi vzrušující," přiznal se rodák ze Saskatoonu v Kanadě. "Dostávám také dost prostoru v klíčových situacích, takže si nemohu ani trochu stěžovat," těší Schenna, jenž zaznamenal zatím 4 kanadské body za gólové přihrávky.

Bodově lépe je na tom obránce Los Angeles. Doughty si do statistik připsal patnáct bodů, vsítil tři góly a na 12 nahrál. "Když jsem přišel do klubu, vůbec jsem netušil, že budu tolik na ledě," přiznal. "Čekal jsem tak 15 minut, ale dostávám až třiadvacet minut," je příjemně překvapený bek Králů. "L.A. mi k úspěchu pomáhají jak mohou," vděčí za svou účast na All-Star víkendu také hlavnímu kouči Terry Murrayemu.

"Máme štěstí, že jsme přišli ve správný čas do správného týmu," uvedl Schenn, jenž se kromě Doughtyho setká v neděli v duelu nováčků proti o rok zkušenějším hráčům také se Zachem Bogosianem, jehož si v draftu vybrala Atlanta.

Soupiska týmu nováčků:
Pekka RInne - Drew Doughty (Los Angeles), Luke Schenn (Toronto), Blake Wheeler (Boston), Kris Versteeg (Chicago), James Neal (Dallas), Michael Frolík (Florida), Mikkel Boedker (Phoeneix), Patrick Berlund (St. Louis),  Steven Stamkos (Tampa Bay).
Sestava hráčů s roční zkušeností:
Carey Price (Montreal) - Bryan Little (Atlanta), Dave Bolland (Chicago), Andrew Cogliano (Edmonton), Brandon Dubinsky (New York Rangers), David Perron (St. Louis), Devin Setoguchi (San Jose), Mason Raymond (Vancouver).

Reklama