Hlavní obsah

Pro hokejového cestovatele Sillingera skončila předčasně sezóna

NEW YORK

Zkušený kanadský hokejista Mike Sillinger, jenž nastupoval v NHL za rekordních 12 klubů, předčasně ukončil sezónu. Vedení jeho týmu New York Islanders oznámilo, že sedmatřicetiletý útočník musí na operaci s kyčlí, s níž měl už problémy loni.

Článek

Sillinger v tomto ročníku odehrál jen sedm zápasů, v nichž vstřelil dva góly. Lékaři mu stejnou kyčel operovali už minulý rok a během nucené pauzy útočník vynechal závěrečných 29 zápasů sezóny 2007/08 a úvodních 24 duelů současného ročníku.

New York Islanders, kde působí od roku 2006, jsou Sillingerovým 12. klubem. Žádný jiný hráč v historii NHL nemá za sebou tolik angažmá, rekordem je i jeho devět výměn. Pouze v Detroitu, Vancouveru, Columbusu a Islanders odehrál Sillinger kompletní sezonu, zbylé kluby Anaheim, Vancouver, Philadelphii, Tampu Bay, Floridu, Ottawu, Phoenix, St. Louis a Nashville posílil, nebo opustil v průběhu ročníku.

Během osmnácti sezón odehrál hokejista s přiléhavou přezdívkou "Suitcase Sillinger" (Sbalený kufr Sillinger) 1049 zápasů, v nichž zaznamenal 240 gólů a 308 asistencí.

Reklama