Hlavní obsah

Rozhodčí obrali Hejduka o hattrick v zápase s Torontem

DENVER

Zlověstné skóre 4:7 zářilo na světelné tabuli v hale Colorada po zápase s Torontem. Domácí hokejisté přitom drželi s kanadským soupeřem krok až do konce zápasu, než inkasovali další dvě branky. Pět minut před koncem navíc byli blízko zdramatizování duelu, jenže rozhodčí zřejmě neprávem neuznali branku Milana Hejduka a překazili českému útočníkovi oslavu dalšího hattricku v NHL.

Článek

Do konce zápasu zbývalo zhruba pět minut a Colorado prohrávalo 4:5. Zatímco se Hejduk s pukem vydal k brance středem, zprava se řítil Smyth tísněný obráncem Schennem. První střelu Hejduka brankář Toronta Toskala vyrazil, ale český útočník se k puku dostal znovu a bekhendem jej dopravil do sítě ve stejném okamžiku, kdy se těsně kolem Toskaly prohnali Schenn se Smythem.

Wilson: Smyth je tímhle proslulý 

Fanoušci Colorada začali na led házet čepice na oslavu Hejdukova hattricku, ale nadšení jim vydrželo jen pár vteřin. Hlavní sudí Don Koharski gól neuznal pro údajný kontakt Smythe s brankářem. "Poškodil nás. Snažil jsem se zastavit, ale jejich hráč mě postrčil, nijak jsem se neprovinil," hájil se Ryan Smyth. "Nemyslím si, že to bylo správné rozhodnutí," zastal se jej i kouč Colorada Tony Granato.

"Smyth znemožnil brankáři pokračovat ve hře," kontroval jeho protějšek na lavičce Toronta Ron Wilson. "Přece víte, jaký Smyth je. Touhle snahou rozhodit gólmana je dobře známý. Má v tomhle ohledu špatnou pověst a rozhodčí to dobře viděli," děkoval na dálku sudím zápasu.

Hejduk: Podle mě se brankáře nedotkl

Milan Hejduk byl z neuznané branky zklamaný. "Další nepříjemná porážka. Celý zápas jsme dřeli, ale odcházíme bez bodu," řekl a pro list Denver Post se vyjádřil i k inkriminované situaci. "To vyloučení bylo přinejmenším podivné. Já žádný kontakt s brankářem neviděl. Možná, že se ho trochu dotkl, ale podle mého ten gól uznat měli. Nechci tvrdit, že bysme pak zápas otočili, ale určitě by nám to pomohlo."

Už na začátku druhé třetiny se musel Hejduk strachovat o uznaný gól. V přesilovce minutu po přestávce si totiž nebyli sudí jistí, zda Toskala dokázal puk zachytit ještě před brankovou čarou. Ale po prohlídce videa zjistili, že už byl v brance. Při druhém gólu Hejduka o devět minut později už nebylo co řešit. Český útočník se rozjel po pravé straně, objel branku a zasunul kotouč za bezmocného gólmana.

Reklama

Související témata: