Hlavní obsah

Vedení Ottawy odvolalo trenéra Hartsburga

OTTAWA

Vedení týmu Ottawa Senators se v zámořské NHL rozhodlo řešit špatné výsledky změnou na trenérské pozici. Po více než sedmi měsících ve funkci byl od kanadského týmu odvolán Craig Hartsburg, jenž přitom loni v červnu podepsal tříletý kontrakt. Mužstvo povede minimálně do konce sezony Cory Clouston, současný hlavní kouč Binghamtonu Senators, farmářského týmu Ottawy v AHL.

Článek

Devětačtyřicetiletému bývalému obránci Hartsburgovi se navzdory hvězdnému kádru v čele s kapitánem Danielem Alfredssonem, Jasonem Spezzou a Danym Heatleym nepodařilo probudit finalistu Stanley Cupu 2006/07 z krize, do níž zabředl ve druhé polovině minulé sezóny. Loni v únoru byl odvolán kouč John Paddock, klub sice postoupil do play-off, ale v prvním kole vypadl po prohře 0:4 na zápasy s Pittsburghem.

Hartsburg, sedmý hlavní kouč v klubové historii, vedl tým ve 48 zápasech, z nichž Senators vytěžili 41 bodů za 17 výher a sedm porážek v nastavení. Definitivně mu zřejmě srazila vaz nedělní porážka 4:7 na ledě Washingtonu, po níž klub z kanadského hlavního města ztrácí na postupové místo do vyřazovacích bojů 14 bodů. Ottawa je dokonce třetím nejhorším týmem v soutěži.

Hartsburg už v minulosti v NHL trénoval Chicago a Anaheim a dovedl ke dvěma zlatým medailím na mistrovství světa v letech 2007 a 2008 kanadskou reprezentační dvacítku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články