Hlavní obsah

Langenbrunner je v NHL nejlepším hráčem měsíce i týdne

NEW YORK

Útočník Jamie Langenbrunner z New Jersey byl vyhlášen nejlepším hráčem měsíce ledna v hokejové NHL. Zároveň si čtyřiatřicetiletý Američan připsal ocenění pro největší hvězdu uplynulého týdne.

Článek

Langenbrunner ve 14 zápasech prvního měsíce roku nasbíral 17 bodů za devět gólů a osm asistencí a přispěl k vítězné sérii New Jersey, které aktuálně vyhrálo osm zápasů v řadě. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu zaznamenal minulý týden třikrát za sebou dva góly a pokaždé byly jeho trefy vítězné. Už nyní má na kontě více branek (14) než v minulé sezóně.

Obránce Anaheimu Scott Niedermayer byl vyhlášen druhou hvězdou měsíce za produktivitu, která byla nejlepší ze všech zadáků v NHL. Bývalý Langenbrunnerův spoluhráč z New Jersey si připsal 17 bodů za gól a 16 asistencí.

Třetí největší osobností měsíce byl podle expertů gólman Ryan Miller, jenž ve 12 zápasech v brance Buffala vychytal devět vítězství.

Zatímco Langenbrunner byl minulý týden nejlepším střelcem, předloňský držitel Hart Trophy Sidney Crosby nejproduktivnějším hráčem a získal ocenění pro druhou hvězdu týdne. Kapitán Pittsburghu zaznamenal ve třech zápasech tři góly a pět asistencí a se 68 body je druhý v kanadském bodování soutěže za spoluhráčem Jevgenijem Malkinem.

O jeden bod méně než Crosby ve sledovaném období zaznamenal washingtonský obránce Mike Green, jenž nasbíral tři góly a čtyři nahrávky.

Reklama