Hlavní obsah

Messier touží po návratu do NHL, jen neví, v jaké roli

NEW YORK

Bývalý vynikající hokejový útočník Mark Messier připustil, že touží po návratu do NHL. Nikoli však jako hráč, ale v roli trenéra nebo manažera. Po pěti letech od svého posledního zápasu prý cítí, že nadešel ten správný čas vrátit se do kolotoče prestižní soutěže, pravděpodobně v newyorských Rangers, kde prožil velmi úspěšnou část hráčské kariéry.

Foto: internet

Mark Messier v dresu New York Rangers

Článek

"V té hře je spousta aspektů a je to něco, co mě hodně zajímá. Dobře vím, co musí tým udělat pro výhru. Také vím, kolik lidí je potřeba pro týmový úspěch. A někde v tom řetězci bych chtěl být jedním z lidí, kteří se k tomu pokusí přispět," řekl zámořským médiím Messier, jenž dělal spolukomentátora hokejových přenosů.

Kapitán vítězů Stanley Cupu z roku 1994, který byl již předtím členem týmu Edmontonu, jenž dobyl slavný pohár pětkrát v letech 1984 až 1990, by tak mohl jít ve šlépějích svého přítele a bývalého spoluhráče Wayna Gretzkého. Ten nyní trénuje Phoenix.

"Vždy jsem mu říkal, jak si myslím, že by byl skvělým trenérem. Jeho schopnost připravit a motivovat tým, mluvit k němu, je to nejlepší, co jsem kdy viděl. Vím, že by ho jako trenéra potkaly i frustrace, ale myslím, že by byl fantastický," ocenil Messiera bývalý obránce Jezdců Brian Leetch.

Sather: Koučování je peklo

Současný prezident a generální manažer newyorských Rangers Glen Sather, jenž trénoval Messiera v Edmontonu i právě v Rangers, by prý bývalému útočníkovi doporučoval raději manažerskou funkci než trenérskou lavičku. "Koučování není snadné. Je to těžká práce a navíc plná stresu, peklo," varoval Sather.

I proto si myslí, že pozice manažera by byla pro Messiera příhodnější. "Jsem si jistý, že by to mohl dělat, ale on sám se musí rozhodnout, jestli to je to, co dělat chce. Vždy jsem říkal, že hokej není práce, ale životní styl," dodal Sather.

V úvahu by prý podle něho přicházela ještě jiná možnost jak zapojit Messiera do organizace. "Před pár lety jsme mluvili o pozici skauta, ale to Marka moc nezaujalo. Myslím však, že změnil názor. Jsem si jistý, že se o tom v průběhu léta pobavíme znovu. Má na talenty dobré oko," uvedl Sather. "Skauting není jen NHL, je to také Sudbury a Hartford (farmářské týmy Rangers), schůzky a reporty," vypočítal Sather.

Bývalý brankář Mike Richter, další člen vítězné party z roku 1994, předpověděl Messierovi úspěch v jakékoli pozici. "Ať už se vrhne na cokoliv, bude mít velký úspěch," soudí Richter. "Může podle mě dělat cokoliv v této hře ze dvou důvodů. Má více zkušeností a znalostí než téměř každý, koho jsem potkal. Navíc je skvělý člověk. A ví jak na to. Nemůžete být trenér nebo generální manažer, aniž byste věděli, jak z každého hráče dostat co možná nejvíc. On to však ví," vysvětlil Richter.

Reklama

Související témata: