Hlavní obsah

Kanonýr Vanek má zlomenou čelist, Buffalu bude měsíc chybět

BUFFALO

O klíčového útočníka Thomase Vanka přišli hokejisté Buffala. Třetí nejlepší střelec této sezóny NHL musel v neděli kvůli zlomené čelisti podstoupit operaci a bude mimo hru tři až čtyři týdny.

Článek

Pětadvacetiletý Rakušan utrpěl zranění v průběhu první třetiny sobotního utkání v Ottawě, když ho zasáhla tvrdá střela obránce Antona Volčenkova. Vanek se zkrvavenými ústy ihned zamířil do kabiny. "Hodně to bolelo," uvedl po utkání trenér Lindy Ruff.

Pro pátého hráče draftu z roku 2003 skončila série 225 nepřetržitě odehraných zápasů, jež byla nejdelší v týmu Sabres. Vanek za svou kariéru v NHL dosud zmeškal jediný zápas. Pro Sabres je zranění klíčového hráče nepříjemné i kvůli tomu, že ve Východní konferenci bojují o postup do play off. Vanek si v 54 zápasech připsal 52 bodů za 32 branek a 20 asistencí.

Vanek je druhým hráčem Buffala za poslední měsíc, kterého vyřadila ze hry zraněná čelist. Obránce Teppo Numminen utrpěl v polovině ledna jen menší zlomeninu po střele obránce Caroliny Tima Gleasona a zmeškal šest utkání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články