Hlavní obsah

Bouřlivák Avery by se mohl vrátit do NHL

NEW YORK

Naposledy kontroverzní hokejista Sean Avery oblékal dres Dallasu, odkud byl za nevhodné komentáře na adresu bývalých přítelkyň vyhozen. Od NHL dostal distanc a vedení Stars vyřadilo osmadvacetiletého bouřliváka z kádru. Nyní by se podle zámořských médií mohl Avery objevit znovu v NHL v barvách New Yorku Rangers.

Článek

Do kádru Rangers by se Avery mohlo dostat oklikou přes tým Hartford Wolf Pack z nižší American Hockey League (AHL). Generalita Jezdců totiž jedná podle stanice TSN s Dallasem o přepuštění práv na nezbedného hráče. Barvy Jezdců již Avery hájil od února 2007 do června 2008, odehrál 57 utkání s bilancí 33 bodů (15+18) a poté byl vyměněn právě do Dallasu.

Hvězdy se rozloučily s hokejovým provokatérem poté, co mu vypršel distanc, který dostal od NHL za úrážky bývalých přítelkyň a trenér ho již mužstvu nechtěl vidět.  "Sean se musí starat o vlastní problémy, zatímco Stars chtějí hrát hokej a bojovat o místo v play-off," řekl v polovině prosince generální manažer Dallasu Brett Hull. Avery podstoupil několik kurzů sebeovládání, aby se prohřešky neopakovaly.

S Dallasem podepsal kanadský útočník v létě čtyřletou smlouvu na 15,5 miliónu amerických dolarů. Za Stars odehrál Avery v letošní sezóně jen třiadvacet zápasů, v nichž zaznamenal deset kanadských bodů za tři góly a sedm asistencí. Kromě Dallasu a NY Rangers působil rodák z Pickering v Ontariu také v Detroitu a Los Angeles.

Reklama

Související témata: