Hlavní obsah

Holík pomohl vítězným gólem k výhře New Jersey nad Rangers

NEW YORK

Český útočník v dresu New Jersey Devils Robert Holík pomohl svému týmu k výhře nad městským rivalem New York Rangers. Ďáblové zvítězili 3:0. Ve druhém pondělním utkání podlehl Montreal Calgary 2:6. Canadiens nepomohly ani dvě gólové přihrávky obránce Romana Hamrlíka a branka Tomáše Plekance.

Článek

V městském derby diváci v New Jersey dlouho čekali na úvodní branku utkání. Zápas zatraktivnila bitka mezi Coltonem Orrem z Rangers a Mikrem Ruppem. Ze souboje pěstí vyšel vítězně Orr. Bylo to ale jediné vítězství, jehož Jezdci dosáhli. Téměř po polovině zápasu si puk za brankou gólmana Lundqvista vyměnili Shanahan s Eliášem. Prvně jmenovaný našel přihrávkou o brankovou konstrukci Holíka, jenž otevřel skóre zápasu.

Vedení pojistil hned v následující minutě z přesilové hry dorážkou Zach Parise a stejný hráč uzavřel skóre zápasu střelou do prázdné brány v závěru střetnutí. Hokejisté New Jersey porazili svého městského rivala potřetí za sebou, Rangers si připsali již pátou porážku v řadě. Gólmana Devils Scotta Clemmensena nepřekonali ani jednou z 27 střel. Americký brankář se tak mohl radovat po pětiletém čekání z čistého konta. Holík byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Montreal na kluzišti Calgary začal velmi dobře. V jedenácté minutě poslal Canadiens do vedení D'Agostini. Gólovou přihrávku si připsal Roman Hamrlík. Český obránce asistoval i u druhého gólu svého týmu. Přihrávkou vyslal do brejku Kovaljova, který v nájezdu dva na jednoho našel hůl Tomáše Plekance, jenž poslal střelou do odkryté branky svůj tým opět do vedení.

To bylo ale ze strany hostů vše. Calgary ve druhé třetině nasázelo svému soupeři tři góly, další dva přidaly Plameny ve třetí části.

Hokejová NHL:
Calgary - Montreal 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
Branky: 13. Cammalleri, 32. Lombardi, 33. Phaneuf, 39. Boyd, 47. Bourque, 52. Moss - 11. D'Agostini (Hamrlík), 19. Plekanec (Hamrlík). Zásahy brankářů: Kiprusoff 24/22 - Halák 41/35. Diváci: 17 625. Hvězdy zápasu: Bourque, Lombardi, Sarich (všichni CGY).
New Jersey - NY Rangers 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 30. a 59. Parise, 29. Holík (Eliáš). Střely na branku: 31:27. Diváci: 17 625. Zásahy brankářů: Clemmensen 27/27 - Lundqvist 30/28. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: Clemmensen, Holík, Parise (všichni NJ).

Reklama

Související témata: