Hlavní obsah

Sharks vycenili v závěru zuby, v souboji lídrů konferencí spláchli Boston

BOSTON

Zámořská NHL je za svou druhou třetinou a týmy Bostonu a San Jose vévodí svým konferencím. Souboj "východu proti západu" byl tedy očekávaným duelem, z kterého se radovali Sharks. Čtyřmi góly v třetí třetině otočili hosté zápas ve svůj prospěch. "Je to úžasný pocit vyhrát na ledě Bostonu díky skvělému finiši," radoval se po vítězství 5:2 kouč Žraloků Todd McLellan.

Článek

"San Jose je nejlepší tým, s kterým jsme letos hráli a bylo by krásné, pokud bychom se setkali ve finále Stanley Cupu," uvedl po duelu trenér Bostonu Claude Julien. Jeho svěřenci třiačtyřicet minut nad Žraloky vedli, poté však hosté vytasili své zbraně a čtyřmi góly otočili duel ve svůj prospěch, vítězný gól na 3:2 vsítil Milan Michálek.

San Jose tak zvítězili po třech předchozích nezdarech s Columbusem, Carolinou a Chicagem. "Vypadali velmi silně a kdo ví, jak by utkání dopadlo, pokud by využili některou z přesilových her," viděl klíč k úspěchu forvard Skarks Joe Thornton, jenž v letech 1995 až 2006 působil právě v Bostonu a nosil na prsou rovněž kapitánské céčko. "Bruins mají výborný tým," dodal vedoucí muž kanadského bodování San Jose.

Úterní duel byl pikantní také z jiného důvodu. Oba celky se spolu v základní části letošní sezóny již nepotkají. "Po vánocích jsme si všichni v kalendáři zaškrtli dnešní datum, chtěli jsme být na souboj proti San Jose připraveni," smutnil útočník Medvědů Marc Savard, který nahrával na úvodní gól zápasu. "Hráli jsme dobře pouze čtyřicet minut a to je málo," uvědomoval si zkušený centr.

Celkovou tabulku vede sice Boston před San Jose o čtyři body, ale Sharks mají o čtyři zápasy méně. Bruins vedou Východní konferenci s úctyhodným třináctibodovým náskokem před Washingtonem. V Západní konferenci je situace na špici vyrovnanější, Detroit ztrácí na Žraloky dva body, má však o tři utkání více.

Reklama

Související témata: