Hlavní obsah

Loňský finalista NHL Pittsburgh odvolal trenéra Therriena

PITTSBURGH/PRAHA

Hokejisty Pittsburghu už nevede Michel Therrien. Pětačtyřicetiletý kouč, který Tučňáky loni dovedl do finále Stanley Cupu, byl v neděli po sérii neúspěšných výsledků odvolán. Tým prozatím povede osmatřicetiletý Dan Bylsma, jenž trénoval farmu ve Wilkes-Barre/Scrantonu.

Článek

Pittsburgh v sobotu prohrál 2:6 s Torontem a stále balancuje na hraně postupu do play-off. Aktuálně jsou Tučňáci na desáté příčce Východní konference.

Asistent Andre Savard byl přesunut v rámci organizace, Tom Fitzgerald se z pozice ředitele hráčského rozvoje posunul na střídačku a bude asistovat Bylsmovi. Toho čeká debut v pondělním duelu v New Yorku proti Islanders.

„Jsem energická a vášnivá osoba,“ popsal se Bylsma. „Věřím, že potřebujete motivaci, vášeň a energii. Čeká nás velký úkol, který bychom si měli užít,“ dodal Bylsma.

Pittsburgh nyní ztrácí na pozici, zaručující místo ve vyřazovacích bojích, pět bodů. Z posledních deseti utkání Tučňáci vyhráli čtyři. Bylsma odehrál v NHL devět sezón v Los Angeles a Anaheimu. V roce 2003 si s Anaheimem zahrál finále Stanley Cupu, o rok později ukončil kariéru.

Reklama