Hlavní obsah

Kaberle a Kubina jsou na odchodu z Toronta, vyberou si deset týmů

TORONTO

Čeští hokejoví obránci Tomáš Kaberle a Pavel Kubina jsou na odchodu z Toronta, i když oba mají ve smlouvě klauzuli, že nemohou být vyměněni bez svého souhlasu do jiného klubu. Kaberle už podle listu Globe and Mail souhlasil s tím, že generálnímu manažerovi Brianu Burkeovi sepíše seznam deseti týmů, do kterých by byl ochoten přestoupit, a k podobnému kroku se údajně chystá i Kubina.

Článek

Uzávěrka přestupů pro tuto sezónu NHL je stanovená na 4. března a je velmi pravděpodobné, že čeští reprezentanti do té doby Maple Leafs opustí. O jejich odchodu se už mluví delší dobu a oba už veřejně prohlásili, že pokud o ně nebude Toronto stát, své klauzule se vzdají.

Elitní čeští obránci patří k nejvytěžovanějším hráčům týmu, zároveň však představují velkou položku v klubovém rozpočtu. Kaberle, jenž dva dny před uzávěrkou přestupů oslaví 31. narozeniny, bere 4,25 miliónu dolarů za sezonu, jednatřicetiletý Kubina rovných pět miliónů.

Nejmladší člen slavné hokejové rodiny Kaberlů hraje v Torontu celou svou kariéru, Kubina přišel do klubu se slavnou minulostí v roce 2005 po působení v Tampě Bay.

Toronto je aktuálně až na jedenáctém místě tabulky Východní konference a na místa zaručující postup do play-off ztrácí 12 bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články