Hlavní obsah

Vokoun po dalším čistém kontu: V kabině je více sebevědomí

PRAHA

Formu jako hrom má český brankář Tomáš Vokoun. hájící klec Floridy Panthers. Během pěti dnů vychytal již druhé čisté konto. Na gólmana floridského týmu si nepřišli ani vyhlášení střelci rozjetých New Jersey Devils a Panteři se tak mohli radovat z páté výhry z posledních sedmi zápasů.

Článek

Jasným favoritem před začátkem zápasu byli Ďáblové z New Jersey. Jejich sedmizápasová šňůra vítězství na venkovních stadiónech ztroskotala právě na Vokounovi, jenž si v zápase připsal 36 úspěšných zákroků.

„Když porazíte takto silný tým, zvláště v jejich skvělé formě, posílí to vaše sebevědomí. Dnešní výsledek dokázal, že se naše práce ubírá správným směrem,“ prohlásil po zápase pro Herald Tribune Vokoun, jehož tým od začátku letošního roku prohrál pouze čtyři z dvaceti zápasů.

Panters se v tabulce Východní konference posunuli na šesté místo s pětibodovým náskokem na Carolinu, prvního nepostupujícího týmu do play-off. „Čím více bodů budeme od nepostupujících pozic, tím lepší bude nálada v kabině. Chceme být v situaci, v níž můžeme své vlastní výsledky kontrolovat. Nechceme čekat na to, až nějaký tým prohraje nebo chytí špatnou sérii. V této pozici jsme právě teď a chceme v ní zůstat,“ vysvětloval Vokoun, který v zámořské soutěži vychytal celkově třicátou nulu.

Zlepšené Vokounovy výkony kvitují i spoluhráči, pro které je jistý brankář za jejich zády tou nejlepší motivací. „V poslední době chytá neuvěřitelně,“ vyprávěl po utkání s New Jersey Vokounův spoluhráč David Booth. „Hraje opravdu dobře a to je ten důvod, proč máme v poslední době úspěch. Soupeř hrál opravdu výborně a čisté konto Tomáše jen dokazuje, jak skvěle hrál,“ dodal Booth na adresu dvaatřicetiletého gólmana.

Reklama

Související témata: