Hlavní obsah

Ottawa získala útočníka Comrieho z New Yorku Islanders

Celek zámořské NHL Ottawa Senators získal centra Mika Comrieho a obránce Chrise Campoliho z New Yorku Islanders výměnou za středního útočníka Deana McAmmonda a právo výběru v prvním kole letošního draftu. Comrie působil v Ottawě už v druhé polovině sezóny 2006/07, kdy klub z kanadské metropole postoupil do finále Stanleyova poháru.

Článek

Osmadvacetiletý Comrie v dresu Islanders, se 40 body nejhoršího týmu NHL, nasbíral v 41 zápasech sedm branek a 13 asistencí. V NHL má kanadský mistr světa z roku 2003 celkem na kontě v 503 duelech za Edmonton, Philadelphii, Phoenix, Ottawu a Islanders 331 bodů za 151 gólů a 180 přihrávek.

O čtyři roky mladší Campoli v tomto ročníku zaznamenal v 51 utkáních 23 bodů, celkem jich má na kontě 83 z 228 startů. Obě posily mají pomoci Senators ke zvýšení produktivity. V ní v minulosti Ottawa vládla, nyní je se 141 vstřelenými góly nejhorší ve Východní konferenci.

Pětatřicetiletý McAmmond si po Edmontonu, Chicagu, Philadelphii, Calgary, Coloradu, St. Louis a Ottawě vyzkouší osmý klub. V tomto ročníku ve 44 utkáních zaznamenal tři branky a čtyři asistence. Během kariéry nasbíral v 916 zápasech 422 bodů.

Reklama

Související témata: