Hlavní obsah

Konec přestupů se blíží, TSN přišel s 10 nejzajímavějšími možnými jmény

PRAHA

Ještě necelých jedenáct dní můžou kluby v zámořské NHL přistoupit k výměnám svých hráčů. Dá se očekávat, že do 4. března některé týmy překvapí nečekaným tahem, trejdy se nejspíše nevyhnou ani těm zkušenějším borcům. Server tsn.ca přišel se seznamem deseti nejzajímavějších jmen, jež by se výměna mohla týkat.

Článek

1. RYAN SMYTH (Colorado)

Colorado by rádo snížilo náklady na platy svých hráčů, což by mohl odnést právě Smyth. Generální manažer Avs Francois Giguere vyjednává ohledně třiatřicetiletého hráče s ostatními týmy. Smyth působí v Denveru druhou sezónu, v té letošní nabíral v 59 zápasech 49 bodů.

2. KARI LEHTONEN (Atlanta)

Generální manažer Trashers Don Wadell se před sezónou pustil do přestavění kádru a není vyloučené, že k dalším změnám ještě dojde. Zvláště když Philadelphia pokukuje po finském brankáři Kari Lehtonenovi. Pětadvacetiletý rodák z Helsinek v letošním ročníku odchytal dvaatřicet utkání, jeho úspěšnost zásahů činí 90,8%.

3. JAMES VAN RIEMSDYK (Philadelphia)

Pokud by Philadelpia skutečně po Lehtonenovi sáhla, opačným směrem by mohl putovat devatenáctiletý mladíček James van Riemsdyk. Dvojka draftu v roce 2007 sice v kádru Letců příležitost ještě nedostala, na posledním šampionátu dvacítek ale na sebe v šesti zápasech upozornila deseti kanadskými body.

4. NIK ANTROPOV (Toronto)

Torontu se vzdaluje účast v bojích o Stanley Cup a GM Brian Burke zajisté k některým výměnám sáhne. Za Nika Antropova, který letos nasbíral čtyřicet čtyři bodů, požaduje jediné - výběr v prvním kole draftu.

5. JAY BOUWMEESTER (Florida)

Panteři jednali o Bouwmeesterovi s několika týmy a možných scénařů k výměně je hned několik. Urostlý obránce by se odchodu nebránil, je ale možné, že celou situaci přehodnotí a nakonec zůstane. V právě probíhající sezóně nastřádal třicet bodů, v kolonce plus/minus mu svítí kladné číslo 6.

6. OLLI JOKINEN (Phoenix)

Centr nejhoršího týmu Západní konference Olli Jokinen je pro ostatní mužstva dostupný, generální manažery ovšem může strašit fakt, že třicetiletý Fin se během deseti let působení v NHL ani jednou se svým týmem neprobojoval do vyřazovacích bojů. S letošní sezónou navíc Jokinen příliš spokojený být nemůže, v 53 zápasech si připsal jen třicet sedm bodů.

7. RYAN WHITNEY (Pittsburgh)

Po návratu Sergeje Gončara mají Tučňáci dostatek kvalitních beků, což by mohl odnést Ryan Whitney. Generální manažer Pittsburghu Ray Shero navíc podle blízkých zdrojů týmu není s výkony šestadvacetiletého zadáka nijak zvlášť spokojen, což potvrzují i hráčovy statistiky. 26 zápasů - 14 záporných bodů v kolonce plus/minus.

8. CHRIS PRONGER (Anaheim)

O osudu zkušeného beka rozhodnou výsledku Kačerů v nejbližších zápasech. Přesto se jako nejpravděpodobnější jeví možnost, že si Anaheim čtyřiatřicetiletého Prongera nechá pro play-off a o jeho výměně začne znovu uvažovat až během nováčkovského draftu.

9. ERIK COLE (Edmonton)

Edmonton je považován za jednoho zájemců o služby montrealského Alexe Kovaljova, součástí výměny by mohl být i Erik Cole. Třicetileté křídlo neprožívá dobrou sezónu, statistiky mu napočítaly jen třiadvacet bodů.

10. ALEX KOVALJOV (Montreal)

Kovaljovova budoucnost v Montrealu je značně nejistá. Zkušený Rus s týmem neodcestoval na poslední dva zápasy do Washingtonu a Pittsburghu, podle GM Boba Gaineyho proto, aby načerpal síly, které mu v předchozích duelech chyběly, což se podepisovalo na jeho výkonu. V sobotu proti Ottawě by se měl Kovaljov vrátit do sestavy, to ale rozhodně neznamená, že si jej Canadiens pro zbytek sezóny ponechají. Šeptá se navíc, že Kovaljov se příliš nemusí s kapitánem Saku Koivem. Rusova letošní bilance - 39 bodů za 57 zápasů.

Reklama

Související témata:
Deadline