Hlavní obsah

VIDEO: Moc žvaníš, vzkazuje Ovečkin Crosbymu

NEW YORK/PRAHA

Hokejová NHL má další hvězdnou rivalitu. V neděli se do sebe pustily dvě z největších hvězd soutěže - Alexander Ovečkin z Washingtonu a kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Po jednom ze soubojů se začali pošťuchovat a ještě když Crosbyho odvážel rozhodčí Devorski pryč, štěkal mladý Kanaďan nadávky. Nejlepší střelec soutěže mu jen posměšně zamával. „Moc žvaní,“ vzkázal soupeři ruský útočník.

Článek

Zámořská soutěž má o další nesmiřitelnou rivalitu postaráno. Po zákroku útočníka Colorada Clauda Lemiex na detroitského Krise Drapera několik let panovala mezi oběma kluby nevraživost, v současnosti se „nemusí“ například Montreal s Bostonem. Po krku si nyní jdou dvě největší hvězdy soutěže. Tvář NHL Sidney Crosby se v nedělním utkání nepohodla s nejlepším střelcem soutěže Ovečkinem. Ten Crosbyho podkopl už v minulém utkání a i v neděli po kapitánu Tučňáků šel.

Nejprve si soupeře našel po sprintu přes celé obranné pásmo, tehdy ještě Crosby nechal vše být. Po další kontroverzi v poslední minutě druhé třetiny již Ovečkina postrčil na střídačku a oba kohouti skončili v klinči. Rus chytil Crosbyho kolem krku, ten se mu vysmekl a spustil lavinu nadávek. Ty pokračovaly i během toho, co jej už bez helmy rozhodčí doprovázel na vlastní střídačku. „Co o něm mohu říct? Je to dobrý hráč, ale moc žvaní,“ cituje Ovečkina server kanadské televize TSN. Ovečkin Crosbymu ještě zamával na rozloučenou a i na střídačce dělal gesta.

Pittsburgh dohání postupovou osmičku

O Rusově teatrálních akcích má Crosby jasno. „Některým se to může líbit, jiným ne. Mně osobně se to nelíbí,“ uvedl lídr Pittsburghu. Ten se po loňské výborné sezóně, kdy postoupil až do finále Stanley Cupu, trápí. Pokud by nyní začalo play-off, bylo by bez Tučňáků. Ti vyměnili trenéry, ale na postupovou osmičku ztrácejí čtyři body. Washington je oproti tomu ve Východní konferenci druhý.

Navíc se letos úplně obrátila vzájemná bilance. Po příchodu kouče Boudreaua Capitals vyhráli čtyři ze šesti utkání, zatímco předtím uspěli jedinkrát z devíti případů. „Jel jsem na střídačku a Ovečkin do mě strčil,“ vrátil se ještě k incidentu Crosby. „Tak jsem mu to vrátil. Takový je hokej,“ dodal.

Malkina s Ovečkinem udobřoval Kovalčuk

Nevraživost mezi hokejisty Pittsburghu a Washingtonu má tak další pokračování. Před několika týdny totiž fanoušci spekulovali o nenávisti mezi Ovečkinem a jeho krajanem Jevgenijem Malkinem, nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Konflikt mezi dvěma hvězdami před blížící se olympiádou ve Vancouveru se nehodil představitelům ruského hokeje. O smír se postaral během Utkání hvězd kanonýr Atlanty Ilja Kovalčuk. „Myslím, že je všechno urovnané,“ těšilo Kovalčuka. Crosby měl problém i s jiným ruským hokejistou Washingtonu Alexandrem Sjominem, který jej označil za průměrného hráče.

Reklama

Související témata: