Hlavní obsah

Vedení hokejistů Rangers odvolalo kouče Renneyho

NEW YORK

Vedení hokejového klubu New York Rangers odvolalo hlavního kouče Toma Renneyho a jeho asistenta Parryho Pearna. Reagovalo tak na špatné výsledky zámořského týmu v posledních týdnech, kvůli nimž je vážně ohrožen postup do play-off. V neděli Rangers prohráli s Torontem 2:3 v prodloužení a byla to pro ně desátá prohra z posledních dvanácti zápasů.

Článek

Další asistent Mike Pelino a trenér brankářů Benoit Allaire naopak zůstali na svých postech. Jméno Renneyho nástupce ještě klub neoznámil. Údajným kandidátem by mohl být podle zámořských médií bývalý kouč Tampy Bay John Tortorella, který v současné době působí jako analytik kanadské televizní stanice TSN a je stále pod kontraktem s Lightning. Vedení Rangers by tak muselo požádat Tampu o povolení s ním jednat. Dalším kandidátem má být bývalý trenér New Jersey Jim Schoenfeld, který v organizaci Rangers pracuje.

"Zdálo se, že systém funguje, ale v poslední době už tomu tak není," uznal kapitán Chris Drury. "Teď se to ale otočilo. Všichni s Tomem soucítí a ví, že do toho dával celé své srdce," dodal.

Také ostatní hráči litují, že musel Renney téměř na den přesně po pěti letech skončit. V amerických médiích se však spekulovalo, že právě některým hokejistům se nelíbil jeho defenzivní systém. "Není to pravda. Myslím, že jsme všichni chtěli hrát tak, jak to požadoval kouč. Poslední dobou jsme ale byli stále všude pozadu, byla to velká změna oproti začátku sezony. Tahle změna snad zapůsobí jako nový impulz," věřil Markus Näslund.

Shodou okolností trenéra už v této sezoně vyměnily všechny čtyři kluby, které ročník zahajovaly v Evropě. Lavičku Tampy Bay, která hrála v Praze s Rangers, opustil Barry Melrose, na svých místech nevydrželi ani Craig Hartsburg z Ottawy a Michel Therrien z Pittsburghu, kteří zavítali v říjnu do Stockholmu.

Reklama