Hlavní obsah

Hamrlík: Neměl jsem tušení, v jakých věcech Mangiola jede

PRAHA

Hokejový obránce Montrealu Roman Hamrlík, na jehož přátelství s trestně stíhaným mafiánem Pascalem Mangiolou upozornil kanadský list La Presse, dostal v úterý od vedení klubu souhlas k jedinému vyjádření pro česká média.

Článek

Vybral si TV Nova a v jejím vysílání potvrdil, že Mangiolu, zatčeného 12. února kvůli obchodování s kokainem a zbraněmi, skutečně osobně znal. „Občas jsme šli na večeři, já mu nechával lístky na hokej. To bylo však všechno, žádný blízký vztah. Vůbec jsem neměl tušení, v jakých věcech jede, ať už šlo o drogy nebo pušky,“ distancoval se Hamrlík, jenž brzy dospěl k názoru, že styky s Mangiolou mu neprospívají.

„Ten člověk mě trochu využíval a po barech se chlubil, že se zná s hokejisty. Letos jsem se s ním už vůbec nestýkal a beru celou tu věc kolem něj jako dost výrazné ponaučení do života,“ prohlásil do kamery 34letý olympijský vítěz z Nagana, jenž sám nebyl z ničeho obviněn a není ani kanadskou policií vyšetřován. Blízký vztah měli mít s Mangiolou i běloruští bratři Kosticynové, rovněž hokejisté Montrealu Canadiens, ani ty však policie nestíhá.

Reklama

Související témata: