Hlavní obsah

Brodeur byl největší hvězdou týdne NHL, Kovalčuk února

NEW YORK

Martin Brodeur, jenž se ve velkém stylu vrátil do branky New Jersey po téměř čtyřměsíční pauze způsobené zraněním lokte, byl vyhlášen největší hvězdou týdne v NHL. Šestatřicetiletý kanadský gólman vychytal ve dvou ze tří zápasů po comebacku čisté konto a v neděli proti Philadelphii si připsal jubilejní 100. nulu v kariéře. Titulem hráč měsíce února byl oceněn ruský útočník Atlanty Ilja Kovalčuk.

Článek

Brodeur minulý týden nastoupil ke třem zápasům, ve všech se radoval z výhry a zlikvidoval celkem 66 z 68 střel. V prvním utkání s ním v brance vyhráli Devils 4:0 nad Coloradem, následovala vítězství 7:2 nad Floridou a 3:0 nad Philadelphií.

Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen kapitán Calgary Jarome Iginla, jenž byl ve sledovaném období se čtyřmi góly a šesti asistencemi nejproduktivnějším hráčem ligy. Jednatřicetiletý útočník v týdnu zaznamenal svůj 400. gól v kariéře a s 834 body se dostal na první místo historické tabulky produktivity Flames před dosavadního lídra Theorena Fleuryho.

Ocenění pro třetí hvězdu získal kapitán Atlanty Kovalčuk, který ve třech zápasech nastřílel čtyři góly a na čtyři přihrál. V sobotním vítězném duelu 5:3 nad Carolinou zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři nahrávky.

Pětadvacetiletý Kovalčuk si zároveň vysloužil cenu pro nejlepšího hráče měsíce. V NHL byl v únoru nejlepším střelcem s 13 góly i nejproduktivnějším hokejistou s 21 body. V současné době je kanadském bodování sedmý za 71 bodů z 63 zápasů.

Druhá hvězda února Mike Green z Washingtonu nasbíral jen o bod méně než Kovalčuk a suverénně tak ovládl produktivitu obránců. V osmi zápasech za sebou skóroval, čímž stanovil nový rekord NHL pro zadáky.

Třetí hvězdou měsíce byl vyhlášen brankář St. Louis Chris Mason, jenž ve čtrnácti zápasech vychytal osm výher s průměrem 1,64 obdržené branky na utkání a úspěšností zásahů 93,9 procenta.

Reklama