Hlavní obsah

Hejduk nahrával na gól, Colorado přesto prohrálo popáté za sebou

V jediném pondělním utkání NHL zvítězili hokejisté New Yorku Islanders nad Coloradem 4:2 a připsali si druhou výhru v řadě. Laviny naopak ani popáté za sebou nezvítězily. V souboji nejhoršího celku Východní konference s posledním týmem Západní konference si připsal asistenci na gól útočník Avalanche Milan Hejduk.

Článek

Domácí Islanders šli do vedení po třinácti minutách hry, kdy se trefil McAmmond, ale hosté odpověděli hned po změně stran. V přesilové hře putoval puk po ose Hejduk - Stastny k Smythovi a útočník Lavin srovnal po 33 sekundách druhé části stav.

Ve 23. minutě se domácí ujali vedení, vedoucí gól vsítil Jesse Joensuu, jenž tak oslavil svůj debut v NHL. Jednadvacetiletý finský útočník, který nastupoval především v nižší AHL se o svém nasazení do nejvyšší zámořské ligy dozvěděl osm hodin před začátkem duelu.

"Cítím se skvěle, nelze to ani popsat," rozplýval se Joensuu. "Dozvědět se, že si zahraji zápas a dát hned gól, to je na mne trochu moc," smál se mladý forvard Ostrovanů. "Začali jsme dobře, ale byli jsme asi přemotivovaní," smutnil autor jediné branky Lavin Smyth.

NY Islanders - Colorado 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 14. McAmmond, 23. Joensuu, 34. Gervais, 45. Tambellini - 21. a 42. Smyth (na první Hejduk). Zásahy brankářů: Danis 22/20 - Raycroft 31/27. Diváci: 11 298. Hvězdy utkání: Sim, Joensuu (oba NYI), Smyth (COL).

Reklama

Související témata: