Hlavní obsah

Kontroverzní hokejista Avery se vrací do Rangers

NEW YORK

Kontroverzní útočník Sean Avery se po osmi měsících vrací do New Yorku Rangers. Klub zámořské NHL v úterý získal osmadvacetiletého hokejistu z listiny nechráněných hráčů, kam ho umístil Dallas.

Článek

Rangers se budou podílet na polovině Averyho ročního příjmu ve výši 3,875 miliónu dolarů. Zbytek částky bude hráči vyplácet texaský celek, kam útočník zamířil loni v červnu právě z New Yorku, a se Stars podepsal čtyřletou smlouvu. Avery by podle serveru tsn.ca měl za Rangers nastoupit už ve čtvrtečním derby s Islanders.

Avery nehrál od začátku loňského prosince, kdy ho kvůli veřejnému urážení bývalých partnerek vedení NHL suspendovalo na šest zápasů. Dallas se později rozhodl útočníka zbavit, přestože hokejista úspěšně absolvoval kurzy sebeovládání, aby se v budoucnu vyvaroval dalších skandálů, kterými proslul.

K hokeji se vrátil v polovině února, kdy se Rangers dohodli s Dallasem a poslali Averyho na svou farmu Hartford Wolf Park. V nižší soutěži AHL si útočník v šesti zápasech připsal dva góly a jednu asistenci.

Reklama