Hlavní obsah

Hokejový obránce Kuba podepsal novou tříletou smlouvu s Ottawou

OTTAWA

Český hokejový obránce Filip Kuba zůstane v Ottawě, kde podepsal novou tříletou smlouvu s ročním příjmem 3,7 miliónu dolarů. Dvaatřicetiletý mistr světa z Hannoveru z roku 2001 se objevoval mezi kandidáty na výměnu před středeční uzávěrkou přestupů v NHL, protože mu původní kontrakt končil po této sezóně a mohl se stát nechráněným volným hráčem.

Článek

Senators rovněž získali z Columbusu brankáře Pascala Leclaira spolu s právem výběru v druhém kole draftu za útočníka Antoina Vermetta.

Ottawa získala Kubu loni v srpnu z Tampy Bay spolu s Alexandrem Picardem a právem výběru v prvním kole draftu výměnou za slovenského obránce Andreje Meszároše. Kubovi zbýval rok z tříletého kontraktu na tři miliony dolarů ročně, který s Lightning uzavřel v roce 2006. Ottawa v minulých dnech deklarovala, že má zájem s Kubou prodloužit kontrakt a český bek se údajně vzdal klauzule, že nemůže být vyměněn pro případ, že by k dohodě na smlouvě nedošlo.

Kuba se v Ottawě uvedl rekordem

Kuba se v Ottawě skvěle uvedl a vytvořil rekord NHL, když si jako první obránce připsal alespoň jeden bod v úvodních osmi zápasech sezóny. Celkem v 54 zápasech nasbíral 29 bodů za dvě branky a 27 asistencí. Osm zápasů vynechal kvůli problémům s třísly. Během své kariéry v prestižní zámořské soutěži má na kontě za Floridu, Minnesotu, Tampu Bay a Ottawu 585 zápasů a 236 bodů za 57 gólů a 179 přihrávek. V 24 utkáních play off přidal 13 kanadských bodů.

Šestadvacetiletého Leclaira, který loni v létě podepsal s Blue Jackets tříletou smlouvě s celkovým výdělkem 11,4 milionu dolarů, vytlačil z pozice jedničky nováček Steve Mason. Leclaire se představil jen v 12 zápasech, měl průměr 3,83 obdrženého gólu na utkání a úspěšnost zákroků 86,7 procenta.

Pokud Ottawa nepostoupí do play off, což je při šestnáctibodové ztrátě pravděpodobné, nastoupí za ni pravděpodobně až v příští sezoně a měl by bojovat o místo jedničky s nováčkem Brianem Elliotem. Leclaire, jehož si Columbus vybral v roce 2001 jako osmičku draftu, má celkově v NHL z 125 utkání průměr 2,32 gólu na zápas a úspěšnost 90,7 procenta.

Stejně starému Vermettovi se nedařilo oproti minulé sezoně stejně jako celému týmu. Na 24 gólů z posledního ročníku nenavázal a má na kontě z 62 utkání jen devět branek a 19 asistencí. V této sezoně má příjem 2,525 milionu dolarů, v příští bude mít ještě o 475 tisíc vyšší. Specialista na oslabení dosud hrál v NHL jen za Ottawu a 359 zápasech nasbíral 167 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: