Hlavní obsah

Calgary získalo Olliho Jokinena z Phoenixu a Leopolda z Colorada

CALGARY

K posilování sáhlo před uzávěrkou přestupů v zámořské NHL Calgary. Z Phoenixu získalo finského útočníka Olliho Jokinena výměnou za útočníky Matta Lombardiho, Brandona Prusta a právo výběru v prvním kole letošního draftu. K hokejistům Flames se po třech letech také vrací z Colorada obránce Jordan Leopold. Osmadvacetiletý Američan přišel za beka Lawrence Nycholata, Ryana Wilsona a právo výběru v druhém kole letošního draftu.

Článek

Třicetiletý Jokinen tak pravděpodobně ukončí své čekání na start v play off, které by Flames ze špice Západní konference nemělo uniknout. Jokinenovo čekání na účast v play off je v NHL rekordní. Zatím se nedočkal, přestože odehrál v základní části už 780 zápasů, v kterých bývalý hráč Los Angeles, New Yorku Islanders a Floridy nasbíral 503 bodů za 229 branek a 274 asistencí.

Phoenix získal Jokinena loni v červnu z Floridy za beky Keitha Ballarda a Nicka Boyntona. V Calgary se stříbrný medailista z olympijských her v Turíně z roku 2006 opět setká s koučem Mikem Keenanem, pod kterým hrál v dresu Panthers. V této sezoně si Jokinen, který má ještě na příští ročník platnou smlouvu na 5,5 miliónu dolarů, připsal v 57 zápasech 42 bodů za 21 branek a stejný počet asistencí.

Leopold začal svou kariéru v NHL právě v Calgary a působil tam do odchodu do týmu Avalanche, kam zamířil v trejdu za Alexe Tanguaye. Leopoldovi končí smlouva, která mu zaručuje roční příjem 1,5 miliónu dolarů. Pokud neuzavře novou s Calgary, stane se v červenci nechráněným volným hráčem.

V této sezoně si připsal v 64 zápasech 20 bodů za šest branek a 14 asistencí. Dohromady má na kontě v NHL z 333 utkání 105 bodů za 28 tref a 77 přihrávek. V 40 utkáních play off přidal 14 asistencí.

Devětadvacetiletého Nycholata získalo Calgary v úterý z Vancouveru a hned ho využilo při další výměně. Ve 14 duelech za Canucks v této sezoně si připsal jednu asistenci. O sedm let mladší Wilson působil celou sezonu v nižší AHL v celku Quad City Flames.

Šestadvacetiletý Lombardi strávil v Calgary všech pět svých dosavadních sezon v NHL. Celkem si připsal v 347 duelech 167 kanadských bodů, v této sezoně má na kontě z 50 utkání devět gólů a 21 přihrávek. O dva roky mladší Prust zatím v NHL nasbíral jen 30 startů a dva body.

Reklama

Související témata: