Hlavní obsah

Hokejový útočník Guerin zamířil z Islanders do Pittsburghu

PITTSBURGH

Hokejový útočník Bill Guerin se stal posilou Pittsburghu, který jej získal z New Yorku Islanders výměnou za právo výběru v letošním draftu. Osmatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 1995 s New Jersey se minulý týden vzdal své klauzule ve smlouvě, že nemůže být vyměněn.

Článek

Penguins hledají ideální pravé křídlo k hvězdnému centrovi Sidneymu Crosbymu. Tyto předpoklady nenaplnila předsezonní akvizice Slovák Miroslav Šatan, jehož klub v minulých dnech zařadil na listinu volných hráčů.

Guerin, který má v této sezoně příjem 4,5 milionu dolarů, si připsal v 61 zápasech za Islanders 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí. V týmu Islanders působil druhou sezonu, předtím oblékal také dres Edmontonu, Bostonu, Dallasu, St. Louis a San Jose.

Po této sezóně se může stát zkušený Američan nechráněným volným hráčem. Islanders za něj získali jistotu výběru na začátku pátého kola draftu. Jestliže však Penguins postoupí do play off, bude z toho čtvrté kolo, a když zvládnou první sérii bojů o Stanleyův pohár, tak dokonce třetí kolo.

Šatan před sezónou podepsal s Penguins roční kontrakt na 3,5 milionu dolarů. V 64 zápasech zaznamenal 36 bodů za 17 tref a 19 přihrávek, ale s Crosbym si v útoku nesedl.

Pittsburgh také získal při výměně hráčů působících v AHL obránce Andyho Wozniewského ze St. Louis za beka Dannyho Richmonda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články