Hlavní obsah

Špaček pomohl dvěma body k výhře Buffala

NEW YORK

Český obránce Buffala Sabers Jaroslav Špaček pomohl brankou a asistencí k výhře svého týmu na domácím ledě nad Montrealem 5:1. O jedinou branku Canadiens se postaral Tomáš Plekanec. Ve druhém středečním utkání zámořské soutěže si gól a přihrávku připsal Milan Hejduk. Jeho Coloradu to však k výhře nestačilo, když podlehlo Detroitu 2:3.

Článek

Jednou z nejvýraznějších postav utkání mezi Buffalem a Montrealem byl Derek Roy, který nejdříve v 18. minutě po Špačkově asistenci otevřel skóre zápasu a tři minuty po začátku druhé části přidal druhý gól. Přesně v polovině utkání získal puk ve střední části kluziště Špaček, proháčkoval se před brankáře Price, jehož překonal střelou z levého kruhu.

V závěrečné třetí části potvrdil vítězství domácích dvěma brankami Paul Gaustad, který gólmana Montrealu překonal hned dvakrát. O čisté konto skvěle chytajícího Patricka Lalima, jenž zlikvidoval 38 střel Sabers, připravil v 59. minutě Tomáš Plekanec. Český útočník si před gólmana dojel pro odraženou střelu, blafákem poslal Lalima doleva a sám zakončil do prázdné brány. Plekanec bodoval v devátém zápase v řadě.

Hejdukovy body nepomohly k výhře

Vyrovnanější duel viděli diváci v Coloradu, kde se představili hokejisté Detroitu. Skóre zápasu otevřel po Hejdukově asistenci již ve 4. minutě John-Michael Liles. Do konce první části však dokázal vyrovnat Filppula. Hokejisté Red Wings rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině, v níž dokázali v rozmezí šesti minut dvakrát skórovat po střelách Franzéna a Drapera.

O zdramatizování utkání se pokusil Milan Hejduk, který při závěrečné power-play v 59. minutě snížil na 2:3, domácím se však již nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. Hráči Avalanche si tak připsali již šestou prohru v řadě a propadli se na poslední místo Západní konference. Do vedení ve stejné konferenci se před San Jose naopak dostala Rudá křídla.

Buffalo - Montreal 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky: 18. a 23. D. Roy (na první Špaček), 47. a 52. Gaustad, 30. Špaček - 59. Plekanec (Hamrlík). Zásahy brankářů: Lalime 39/38 - Price 27/22. Diváci: 17 745. Hvězdy utkání: Lalime, Gaustad, Roy (všichni BUF).
Colorado - Detroit 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky: 4. Liles (Hejduk), 59. Hejduk - 20. Filppula, 28. Franzén, 34. Draper. Zásahy brankářů: Raycroft 30/27 - Conklin 27/25. Diváci: 18 007. Hvězdy utkání: Franzén, Filppula (oba DET), Liles (COL).

Reklama

Související témata: