Hlavní obsah

Kuba je rád, že se dohodl na nově smlouvě a zůstal v Ottawě

OTTAWA

Obránce Filip Kuba je potěšen, že i nadále bude hrát v Ottawě, a doufá, že má před sebou v dresu Senators úspěšné sezóny. Dvaatřicetiletý produktivní zadák uzavřel těsně před středeční uzávěrkou přestupů v NHL nový tříletý kontrakt s ročním příjem 3,7 miliónu dolarů. Kdyby tak neučinil, mohl se stát v červenci nechráněným volným hráčem, takže by se jej klub patrně snažil vyměnit. Kuba se podle zámořských médií pro tutu možnost vzdal i klauzule ve smlouvě, která znemožňovala jeho výměnu.

Článek

"Jsem velice šťastný, že jsme se dohodli," citovaly Kubu oficiální internetové stránky Ottawy. "Mojí prioritou bylo pořád zůstat v Ottawě. Jsem rád, že to všechno klaplo. Cítil jsem z obou stran, že se můžeme dohodnout," doplnil s úsměvem na tváři nejproduktivnější bek Senators, který v této sezoně nabíral v 54 zápasech 29 bodů za dvě branky a 27 asistencí.

Kubovi se daří nejen na ledě, ale sedl si skvěle i se spoluhráči v kabině. "Mám rád kluky z týmu. A celá organizace je prvotřídní, stará se o hráče opravdu skvěle," pochvaloval si Kuba. Bývalý hráč Floridy a Minnesoty přišel spolu s obráncem Alexem Picardem výměnou za slovenského zadáka Andreje Meszároše.

Mistr světa z Hannoveru z roku 2001 jen věří, že se v dalších sezonách Ottawa opět zvedne mezi špičku NHL. Nyní ztrácí s 20 zápasy do konce základní části na postupovou pozici do play off ve Východní konferenci 16 bodů a s největší pravděpodobností bude poprvé od roku 1996 v bojích o Stanleyův pohár chybět. "Myslím, že tu je před námi hodně lepších sezon než tato," dodal Kuba.

Skvělá zpráva

Kapitán Senators Daniel Alfredsson označil dohodu Ottawy s Kubou za skvělou zprávu. "Filip tráví hodně času na ledě, umí hrát ve všech situacích a myslím, že má potenciál ještě se zlepšovat. Obránce s dobrou rozehrávkou se nelze zbavovat, když ho máte v týmu," prohlásil Alfredsson.

Kouč Ottawy Cory Clouston oceňuje Kubovu univerzálnost. "Dělá dobře hodně maličkostí, je to velký a odolný obránce, který je pro každý tým oporou," podotkl kouč.

Generální manažer Bryan Murray registroval zájem o Kubovy služby z jiných klubů, ale je rád, že český bek zůstává v jeho týmu. "Je velice pozitivní, že chtěl zůstat v Ottawě. Je to známka toho, že vytváříme v klubu dobrou atmosféru," doplnil Murray.

Reklama

Související témata: