Hlavní obsah

Průchu měli v Rangers rádi, přesto se musel stěhovat do Phoenixu

Hokejista Petr Průcha po čtyřech letech v New Yorku Rangers musel změnit dres. Vedení Jezdců českého útočníka ve středu před úzávěrkou přestupů vyměnilo spolu obráncem Dmitrijem Kalininem a forvardem Nigelem Dawesem do Phoenixu za obránce Dereka Morrise. "Mám Průchu rád, ale potřebovali jsme silového forvarda před brankoviště," vysvětlil manažer Rangers Glen Sather.

Článek

Jezdci totiž získali z Toronta robustního útočníka Nika Antropova a vzhledem k návratu Seana Averyho již nezbylo pro Průchu místo v sestavě. "Měli jsem přebytek útočníků. Rozhodli jsme se proto pro jeho výměnu, aby mohl hrát v jiném mužstvu," uvedl pro Newsday.com Sather.

"Průcha dostal příležitost, ale my potřebovali velkého a silného hráče před bránu, abychom zlepšili přesilové hry," objasnil svůj krok manažer Rangers. "Antropov do týmu přinese to, co potřebujeme," slibuje si Sather od angažmá rodáka z Kazachstánu, jenž hájil barvy Toronta od roku 1999.

Průcha si za působení v týmu Rangers připsal 113 kanadských bodů za 63 branek a 50 přihrávek. Rodák z Chrudimi tak bude nyní hrát pod taktovkou legendárního Wayna Gretkyho. V mužstvu Coyotes se setká šestadvacetiletý forvard s krajanem Martinem Hanzalem a Zbyňkem Michálkem.

Reklama