Hlavní obsah

Veterán Roberts končí v Tampě Bay i v NHL

TAMPA BAY

Kanadský hokejový útočník Gary Roberts končí svou bohatou kariéru. Tampa Bay zařadila vítěze Stanleyova poháru z roku 1989 s Calgary, který v květnu oslaví třiačtyřicáté narozeniny, před středeční uzávěrkou přestupů v NHL na listinu volných hráčů, ale žádný klub po něm nesáhl. V dresu Lightning se Roberts do konce sezóny neobjeví a už dříve avizoval, že v létě s hokejem skončí.

Článek

Roberts měl před koncem přestupního termínu složitou situaci, protože jeho plat na dva milióny dolarů by se případnému zájemci započítával do platové stropu. Navíc hráč, který v této sezóně zaznamenal v 30 zápasech jen sedm bodů za čtyři branky a tři asistence, měl ve smlouvě za každý odehraný zápas bonus 10 tisíc dolarů.

V roce 1984 si Robertse vybralo Calgary jako dvanáctku draftu. V kanadském klubu hrál až do roku 1996, kdy kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru, ale pak se dal do pořádku a po vynechání jedné sezóny zamířil v roce 1997 do Caroliny. Působil i v Torontu, Floridě a Pittsburghu. Ve 1224 zápasech v NHL si připsal 909 bodů za 438 branek a 471 asistencí, nasbíral také 2560 trestných minut. Ve 130 duelech play-off zaznamenal 93 bodů za 32 tref a 61 přihrávek.

Reklama

Související témata: