Hlavní obsah

Crosby se tentokrát s Ovečkinem nehádal, raději rozhodl

NEW YORK/PRAHA

Po minulém vzájemném střetnutí, kdy se dvě největší hvězdy hokejové NHL Alexander Ovečkin a Sidney Crosby porafaly, panoval v neděli klid. Lídr Tučňáků Crosby se tentokrát soustředil na hokej a po gólu s asistencí v základní hrací době rozhodl o výhře svého klubu v samostatných nájezdech. Ovečkinův gól k vítězství tentokrát nestačil.

Článek

Rivalita mezi posledními dvěma držiteli Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hokejistu soutěže je před blížícím se play-off obrovská. Washington by se totiž mohl s Pittsburghem utkat v prvním kole. "Asi by to byla dost drsná série plná emocí," uvedl na stránkách TSN Crosby. Koncem února se Pittsburghu nedařilo a naopak celek z hlavního města USA byl v pohodě. Ve vzájemném duelu, v němž Capitals potřetí v sezóně porazili Tučňáky, frustrovaný Crosby Rusa postrčil cestou na střídačku a vznikla strkanice.

V neděli se oba hvězdní hokejisté soustředili na to, co umějí nejlépe - hokej a vzájemné souboje nevyhledávali. „Velcí hráči dokáží zlomit vyrovnaný zápas něčím mimořádným. Dnes to byl Sidney, kdo neudělal žádnou chybu,“ pochválil hvězdu soupeře domácí kouč Bruce Boudreau.

Nové posily Guerin a Kunitz se Pittsburghu vyplácejí

Crosby už v páté minutě poslal hosty do vedení, v polovině utkání navíc připravil gól pro nedávnou akvizici Billa Guerina na 3:1. Ovečkin zase po 29 sekundách třetího dějství snížil a po chvilce už bylo vyrovnáno. Nejlepší střelec soutěže Ovečkin v utkání pálil celkem sedmkrát a v čele tabulky střel je s obrovským náskokem. S 422 střelami má před druhým Ericem Staalem z Caroliny náskok 117 střel.

Atmosféru play-off připomínal už nedělní zápas. Averze vůči Crosbymu se ve Washingtonu po minulém extempore ještě zvýšila, jeden z domácích fanoušků si přinesl panenku v pittsburghském dresu s číslem 87, patřícím Crosbymu. „Snažím se do hlediště moc nekoukat, abych byl upřímný,“ řekl po zápase novinářům mladý Kanaďan.

Pittsburghu se po příchodu nového trenéra Dana Bylsmy daří, osm z desíti utkání vyhrál. Jedinou prohru v základní hrací době Tučňáci pod jeho vedením utrpěli právě ve Washingtonu 22. února. Vítěznou pětizápasovou sérií na hřištích soupeřů si navíc devátí Penguins drží pozici na dohled nejlepší osmičky Východní konference. Washington jako lídr Jihovýchodní divize je ve stejné konferenci třetí.

Reklama