Hlavní obsah

Staal a jeho dva kanadští vrstevníci jsou nejlepšími hráči týdne

Útočník Caroliny Eric Staal získal ocenění pro nejlepšího hokejistu uplynulého týdne v NHL. Dalšími hvězdami byli v pondělí jmenováni gólman Marc-Andre Fleury z Pittsburghu a křídelní útočník Columbusu Rick Nash. Shodou okolností všichni tři tito Kanaďané se narodili během necelého půlroku v roce 1984.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Staal byl ve sledovaném období nejproduktivnějším hráčem v soutěži. Svůj tým Hurricanes dovedl ke třem výhrám díky pěti gólům a čtyřem asistencím. Zaskvěl se především v sobotním duelu proti Tampě Bay, kterou Carolina deklasovala 9:3. Čtyřmi góly a celkově šesti body se Staal v tomto utkání postaral o klubový rekord.

Také Staalův vrstevník Fleury dovedl své mužstvo minulý týden ke třem vítězstvím. Kanadský gólman zlikvidoval 92 z 97 střel soupeřů a pomohl Penguins na osmé místo v tabulce Východní konference, které jako poslední zajišťuje postup do play off.

Kapitán Columbusu Nash nastřílel ve třech utkáních čtyři góly a přidal dvě asistence. V sobotu přispěl k drtivému vítězství 8:2 nad Detroitem svým čtvrtým hattrickem v kariéře, přičemž ani na jeden gól mu nikdo nenahrál. Stejný kousek se v NHL naposledy povedl před téměř 51 lety montrealské legendě Maurici Richardovi.

Reklama