Hlavní obsah

Ward vychytal Rangers, Josepha další milník v NHL nepotěšil

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers po třech výhrách v řadě prohráli v pondělním duelu zámořské NHL 0:3 na ledě Caroliny a poprvé v sezóně opustili pozice zajišťující postup do play-off. Hurricanes vyhráli čtvrtý zápas za sebou a v tabulce Východní konference poskočili z deváté příčky na šestou, na první nepostupové místo spadli právě Rangers.

Článek

Hlavní postavou utkání byl gólman Caroliny Cam Ward, který pochytal osmadvacet střel a připsal si páté čísté konto v sezóně. Branky domácích zařídili Joe Corvo, Rob Brind'Amour a vítěznou pojistku přidal v závěru při power play hostů Tuomo Ruutu. "Byl to zápas úrovně play-off, alespoň v našich očích. Podívejte se na tabulku, každému je jasné, co je v sázce," těšilo Warda vystoupení Hurricanes.

V boji o play-off, kam postoupili naposledy v roce 2002, pokračují hokejisté Los Angeles. V pondělí Králové přehráli na domácím ledě Vancouver a od osmé příčky v Západní konferenci je dělí jen tři body. "Jdeme zápas od zápasu, v posledních třech utkáních jsme ale našli způsob jak vítězit. Podržel nás brankář, dokázali jsme využít přesilovky," těšilo kapitána LA Dustina Browna.

Joseph překročil hranici 2500 inkasovaných gólů

Na zápas Toronta v Ottawě zřejmě nebude vzpomínat gólman Maple Leafs Curtis Joseph. Domácí Senátoři zvítězili díky zásahům Daniela Alfredssona a Danyho Heatleyho 2:1 a inkasovaný gól z hole švédského forvarda měl pro Josepha pořadové číslo 2500.

"Pěkná statistika," komentoval s úšklebkem jednačtyřicetiletý veterán další z milníků, jichž v zámořské soutěži dosáhl. "Věřte mi, tohle není baseball, nehrajeme na taková čísla. Znamená to jen, že už hraju pěkně dlouho," dodal Joseph, pro nějž je letošní sezóna devatenáctou v pořadí. V historické statistice obdržených branek se Joseph posunul na šesté místo.

Carolina - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 30. Corvo, 44. Brind'Amour, 60. T. Ruutu. Střely na branku: 36:28. Diváci: 17.826.
Los Angeles - Vancouver 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky: 13. a 33. Stoll, 4. Gauthier - 25. Burrows, 46. Pyatt. Střely na branku: 22:22. Diváci: 16.995.
Ottawa - Toronto 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky: 36. Alfredsson, 40. Heatley - 5. I. White. Střely na branku: 26:26. Diváci: 18.898.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články