Hlavní obsah

Brankář Ward byl v NHL hvězdou března

Brankář Caroliny Cam Ward byl v NHL vyhlášen nejlepším hráčem března. Pětadvacetiletý Kanaďan, jenž má velký podíl na posunu Hurricanes na příčky zajišťující postup do play off, se v minulých dvou týdnech umístil vždy mezi nejlepšími třemi hráči.

Článek

Ward nastoupil v březnu ke všem 13 zápasům svého týmu, přičemž zaznamenal deset výher, dvě porážky v nastavení a pouze jednu prohru bez zisku bodu. V devíti duelech dostal maximálně dva góly, což mu pomohlo k vynikajícímu průměru 1,98 obdržené branky na zápas. Procentuální úspěšnost zákroků měl 93,8.

Druhou hvězdou měsíce byl vyhlášen útočník Vancouveru Henrik Sedin. Jedno ze známých švédských dvojčat si v 15 zápasech připsalo 19 bodů za sedm gólů a 12 asistencí. I díky němu Canucks jedenáct březnových utkání vyhráli.

Trojici nejlepších doplňuje útočník Rick Nash z Columbusu, který v 15 duelech nastřílel deset gólů a přidal sedm asistencí. V duelu 7. března proti Detroitu zaznamenal svůj čtvrtý hattrick v kariéře, přičemž ani na jeden gól mu nepřihrál spoluhráč. Stejný kousek se v NHL povedl naposledy v roce 1948 legendárnímu Maurici Richardovi.

Reklama