Hlavní obsah

Americký talent vanRiemsdyk podepsal smlouvu s Philadelphií

PHILADELPHIA

Americký hokejový útočník James vanRiemsdyk podepsal tříletý nováčkovský kontrakt v NHL s Philadelphií. Druhý hráč draftu z roku 2007 už nyní dohraje sezónu na farmě Flyers v celku Philadelphia Phantoms, kam se přesunul z univerzitního týmu New Hampshiru. Smlouva v NHL, která začne platit od příští sezóny, mu zaručuje roční příjem 875 tisíc dolarů a s bonusy se může vyšplhat na milión dolarů.

Článek

"Je to den, o kterém jsem snil od doby, kdy mě Flyers draftovali. Jsem opravdu vděčný, že dostávám takovou příležitost," prohlásil devatenáctiletý vanRiemsdyk, který za univerzitní tým Wildcats nasbíral v této sezóně v 36 zápasech 40 bodů za 17 branek a 23 asistencí. "Jsme rádi, že ho máme v týmu, a těšíme se, že budeme zblízka sledovat jeho další vývoj. Bylo pro Jamese těžké rozhodnutí opustit školu, ale jsme přesvědčení, že to bylo v jeho nejlepším zájmu."

VanRiemsdyk vyhrál v roce 2007 kanadské bodování mistrovství světa do osmnácti let ve Finsku, kde Spojené státy americké získaly stříbro. O necelý rok později ovládl produktivitu i na světovém šampionátu dvacítek v Pardubicích a Liberci. Tam se ale stejně jako letos v Ottawě medaile v dresu USA nedočkal.

Reklama

Související témata: