Hlavní obsah

Při draftu NHL budou jako první vybírat newyorští Islanders

NEW YORK

Nejhorší tým tohoto ročníku NHL New York Islanders bude mít právo první volby v červnovém draftu. Rozhodlo o tom losování, v kterém jsou nasazovány týmy od nejhoršího umístění v základní části a Islanders měli podle pravidel bezmála padesátiprocentní šanci, že budou vybírat jako první. Stejně jako loni los okopíroval nasazení podle výsledků v sezóně, následovat budou Tampa Bay a Colorado. Výběr hokejových nováčků hostí 26. a 27. června Montreal.

Článek

Ostrované tak mají šanci si vybrat největší talent mezi letošními kandidáty a budou se zřejmě rozhodovat mezi dvěma velkými favority - kanadským útočníkem Johnem Tavaresem, který září v juniorské OHL v dresu London Knights, a švédským obráncem Victorem Hedmanem z MODO Hockey.

Newyorský klub skončil v základní části NHL poslední s pouhými 61 body a spravit chuť po nevydařené sezoně si může právě při draftu. Naposledy Islanders vybírali jako první v roce 2000, kdy sáhli po brankáři Ricku DiPietrovi.

Generální manažer Islanders Garth Snow přiznal, že má o volbě jasno, ale odmítl cokoliv zveřejnit s tím, že se v klubu bude o rozhodnutí ještě diskutovat. "Jasné je, že získáme pro náš tým skvělého hráče," uvedl Snow.

Vloni vybírala jako první Tampa, jež sáhla po útočníkovi Stevenu Stamkosovi. Tentokrát přijde na řadu jako druhá, takže má možnost získat další výrazný talent. Colorado tak vysokou pozici na draftu od svého přestěhování z Québeku do Denveru v roce 1995 nepamatuje. Bude vybírat mezi prvními deseti za tu dobu vůbec poprvé.

"Bude to velká událost pro klub i fanoušky, že máme možnost si letos vybrat skvělého hráče. Tento draft bude opravdu silný," řekl viceprezident hokejových operací Avalanche Craig Billington. Colorado po nevydařené sezoně propustilo generálního manažera Francoise Giguera.

Jasno o své pozici při draftu má čtrnáct klubů, pozice zbývajících šestnácti určí až jejich výsledky v play-off.

Pořadí při výběru v prvním kole draftu:
1. New York Islanders, 2. Tampa Bay, 3. Colorado, 4. Atlanta, 5. Los Angeles, 6. Phoenix, 7. Toronto, 8. Dallas, 9. Ottawa, 10. Edmonton, 11. Nashville, 12. Minnesota, 13. Buffalo, 14. Florida.

Reklama