Hlavní obsah

Eliáš si pochvaloval, jak Ďáblové na svého soupeře skočili

NEWARK

Úspěšný vstup do play-off NHL má ze sebou hokejista Patrik Eliáš z New Jersey. Třiatřicetiletý rodák z Třebíče přispěl ve středu gólem k výhře 4:1 nad Carolinou a vedení v sérii 1:0 na zápasy. "Parádně jsme na ně skočili a vytvořili si spoustu šancí," tešilo českého forvarda po utkání.

Článek

"Tak to v play-off chodí, musíte hrát víc než dobře, abyste uspěli," citoval Sportingnews Patrika Eliáše, jenž ve 32. minutě zvyšoval na 3:0 pro domácí. Devils byli jasně lepším týmem a zaslouženě si připsali první výhru ve čtvrtfinále Západní konference.

První gól v letošní sezóně si připsal obránce Mike Mottau, jenž otevřel skóre utkání čtyři minuty před konem úvodní dvacetiminutovky střelou od modré čáry. "Ale kdybychom nevyhráli zápas, tak bych si branku tolik neužil," myslel především na týmový úspěch autor prvního gólu v Prudential Center.

"Vystřelil rychle zápěstím a díky jeho brance jsme se nastartovali," pochválil svého spoluhráče Eliáš. Vedoucí gól vnesl na hokejky New Jersey potřebný klid. "V některých momentech utkání se k nám trochu přiklonilo štěstí, ale to k play-off patří," uvědomoval si druhý nejproduktivnější hráč Ďáblů po základní části (31+47). Druhý souboj mezi New Jersey a Hurikány je na programu v sobotu v 1:30 SEČ.

Reklama

Související témata: