Hlavní obsah

Hudler pečetil gólem druhé vítězství Detroitu

DETROIT

Hokejisté Detroitu zvítězili v druhém utkání 1. kola play-off NHL nad Columbusem 4:0 a ujali se v sérii vedení 2:0 na zápasy. Jedním gólem k tomu znovu přispěl i český útočník Jiří Hudler, který ve 44. minutě svou druhou trefou v letošním play-off uzavřel skóre zápasu.

Článek

Detroit zatím Columbus při jeho první účasti ve vyřazovacích bojích vyučuje jako maturanti vyjukané prvňáky. Není divu, když v mužstvu Red Wings lze napočítat na 40 prstenů za zisk Stanleyova poháru. Po hladké výhře 4:1 v úvodním utkání tentokrát domácí nedovolili soupeři ani gól. "V play-off je všechno postavené na zkušenostech a těch máme hromadu," naznačil brankář Chris Osgood, který si připsal 25 zákroků a čtrnácté čisté konto v play off v kariéře.

Columbus v zápase doplatil na velkou nedisciplinovanost, když posbíral celkem 34 trestných minut oproti osmi na straně Red Wings. A svěřenci trenéra Mika Babcocka toho dokázali využít - hned třikrát skórovali v přesilové hře.

Úlohu favorita zatím splňuje vítěz Východní konference Boston. V druhém duelu Bruins až překvapivě snadno přejeli Montreal 5:1. Hvězdou večera se stal útočník Marc Savard, který vstřelil dva góly a na další dva přihrál.

Plekanec se nevešel do sestavy Montrealu

Montreal podobně jako Columbus doplatil na nedisciplinovanost, když se dopustil třech zbytečných útočných faulů. Dva z nich Bruins potrestali gólem v přesilovce. "Musíme se jednoznačně zlepšit a začít hrát víc chytře, což také znamená vyvarovat se všech těch hákování a sekání," uvedl trenér Canadiens Bob Gainey, do jehož sestavy se nevešel český útočník Tomáš Plekanec.

Nejdramatičtější bitvu viděli v sobotu fanoušci v Chicagu, kde hosté z Calgary vedli po první třetině 2:0. V prostředním dějství však domácí Blackhawks třemi góly skóre otočili a hubený náskok si udrželi až do konce zápasu.

Hlavním strůjcem obratu se stal mladičký kapitán Chicaga Jonathan Toews, který vstřelil dva premiérové góly v play off. Prvním dostal svůj tým zpět do utkání, druhým 24 sekund před koncem druhé třetiny rozhodl.

Ovečkin a spol. se prosadit nedokázali

Vstřelit jeden gól a vymazat z ledu největší hvězdu soupeře Alexandra Ovečkina. Tak nějak mohl znít plán hokejistů New Yorku Rangers před druhou bitvou ve Washingtonu. Vyšel dokonale. Rangers vyhráli 1:0 zásluhou trefy Ryana Callahana z 8. minuty první třetiny a odvážejí si do New Yorku nečekaný náskok 2:0 na zápasy.

Brankář Henrik Lundqvist potřeboval k čtvrtému čistému kontu v play-off 35 úspěšných zákroků, ale hodně mu pomohli i spoluhráči, kteří zblokovali na dvacet střel. V brance Capitals překvapivě nastoupil Simeon Varlamov, který dostal přednost před veteránem Josem Theodorem, jenž v prvním utkání inkasoval čtyři gól z pětadvaceti střel. Ani velmi dobrý výkon Varlamova však Washingtonu nepomohl.

Východní konference - 2. zápasy:
Boston - Montreal 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Branky: 10. a 29. Savard, 16. Kobasew, 26. Hnidy, 40. Ryder - 21. Kovaljov. Zásahy brankářů: Thomas 31/30 - Price 26/21, Halák 5/5. Diváci: 17 565. Stav série: 2:0. Hvězdy utkání: Savard, Ryder, Kobasew (všichni BOS).
Washington - New York Rangers 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 8. Callahan. Zásahy brankářů: Varlamov 24/23 - Lundqvist 35/35. Diváci: 18 277. Stav série: 0:2. Hvězdy utkání: Lundqvist, Callahan, Näslund (všichni NYR).
Západní konference - 2. zápasy:
Detroit - Columbus 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 14. Rafalski, 28. Dacjuk, 36. Zetterberg, 44. Hudler. Zásahy brankářů: Osgood 25/25 - Mason 39/35. Diváci: 20 066. Stav série: 2:0. Hvězdy utkání: Osgood, Dacjuk, Stuart (všichni DET).
Chicago - Calgary 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
Branky: 21. a 40. Toews, 34. Sharp - 8. Iginla, 17. Aucoin. Zásahy brankářů: Chabibulin 32/30 - Kiprusoff 33/30. Diváci: 22 514. Stav série: 2:0. Hvězdy utkání: Toews (CHI), Iginla (CGY), Chabibulin (CHI).

Reklama

Související témata: