Hlavní obsah

Žraloci jsou v play-off NHL znovu jen neškodnými rybičkami

SAN JOSE/PRAHA

Stejná situace jako v předešlých sezónách provází mužstvo San Jose v letošním play-off hokejové NHL. Pro nejlepší tým základní části neměl být postup do druhého kola velkým problémem, ale Žraloci se trápí. S Anaheimem již prohrávají 1:3 na zápasy a jsou krok od vyřazení. "Nejsme dost hladoví," zuří jejich kouč Todd McLellan.

Článek

V letošní sezóně nasbírali po základní části nejvíce bodů, ale co je to San Jose platné, když stejně jako vloni v play-off tápe. V loňské sezóně vypadli Sharks v semifinále Západní konference s Dallasem a letos mohou skončit již v prvním kole. "Jediné slovo, které mě napadá, je zklamání," zlobil se trenér McLellan po porážce v Anaheimu 0:4.

Po čtvrtečnímu kolapsu jednoho z nejlépe střílejících týmů Západní konference v základní části, který nedokázal ve čtvrtek překonat obranu Kačerů ani jednou, jsou tak Sharks opět na pokraji vyřazení. "Naše pověst je fuč, musíme se dát dohromady," hlásí McLellan.

Poslední šance pro Roenicka

"Leží na nás deka a musíme najít cestu, jak z toho ven," řekl pro Mercury News zkušený forvard Jeremy Roenick. "Hrajeme špatně a Anaheim toho dokáže využít," přidal devětatřicetiletý rodák z Bostonu. "Jedná se o jednu z mých posledních šancí," uvědomuje si veterán NHL.

Pokud se má Roenickovo přání vyplnit, nesmí již San Jose zaváhat. "Nemají šanci, všichni bojujeme a dáváme tomu více," vzkazuje gólman Anaheimu Jonas Hiller, jenž vychytal Žraloky již podruhé v play-off, v prvním duelu Ducks vyhráli 2:0. Hlavním pozitivem v případě vypadnutí Žraloků bude možnost povolat útočníky Milana Michálka a Tomáše Plíhala na MS do Švýcarska.

Reklama

Související témata: