Hlavní obsah

Mečbol Rangers i Devils je pryč, Washington a Carolina vynutily sedmý zápas

NEW YORK

Až sedmé zápasy rozhodnou o dalších postupujících z prvního kola play-off NHL ve Východní konferenci. Hokejisté Washingtonu totiž zvítězili v nedělním šestém duelu na ledě New Yorku Rangers 5:3 a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy, stejně jako Carolina, která doma porazila New Jersey 4:0. Vítěze obou sérií určí úterní duely ve Washingtonu a New Jersey.

Článek

Capitals v neděli odvrátili v Madison Square Garden už druhý mečbol Rangers, když podruhé za sebou donutili vystřídat brankáře Henrika Lundqvista. Švédský gólman se poroučel z branky po 40 minutách hry, během nichž inkasoval z 20 střel pět gólů. Hrdinou zápasu se stal obránce Washingtonu Tom Poti, který vstřelil jeden gól a na tři přihrál.

"Lundqvist nemůže pořád chytat jako bůh a stále je zachraňovat," prohlásil útočník Capitals Alexandr Ovečkin, který v 37. minutě v přesilové hře zvýšil na 5:1.

Rangers už pak stihli v třetí třetině pouze zkorigovat skóre dvěma góly. "Proměňujeme šance a máme plno sebevědomí. Hrajeme jednoduše, tvrdě a nikdo nás nemůže zastavit. Věříme si a dotáhneme sérii do vítězného konce," dodal Ovečkin sebevědomě.

Washington se dostává do podobné situace jako před rokem, kdy v souboji prvního kola s Philadelphií rovněž dokázal vyrovnat sérii z 1:3 na 3:3. Sedmý zápas ale Capitals prohráli v prodloužení. "Jediný rozdíl oproti loňsku je v tom, že letos sedmé utkání vyhrajeme," vzkázal do soupeřova tábora útočník Nicklas Backström.

Rangers se v neděli museli na střídačce obejít bez trenéra Johna Tortorelly, který byl suspendován na jedno utkání za incident s fanouškem z předchozího duelu. Jeho asistent Jim Schoenfeld měl po zápase jasno, v čem se jeho tým musí zlepšit. "Musí začít lépe chytat brankář a spoluhráči před ním musejí lépe bránit. A taky prohráváme spoustu soubojů jeden na jednoho, to se musí změnit, chceme-li ve Washingtonu v úterý uspět," řekl Schoenfeld.

Carolinu dovedli k třetí výhře nad New Jersey útočníci Ray Whitney a Eric Staal. Whitney v 11. minutě otevřel skóre zápasu a přihrál na zbývající tři góly; dva z nich vstřelil právě Staal, který si navíc připsal ještě jednu asistenci. Brankář Hurikánů Cam Ward zneškodnil 28 střel a vychytal první čisté konto v letošním play-off.

Play-off NHL - 1. kolo, Východní konference
New York Rangers - Washington 3:5 (1:3, 0:2, 2:0)
Branky: 9. Gomez, 45. Callahan, 60. M. Staal - 8. Jurčina, 14. Green, 18. Poti, 30. Viktor Kozlov, 37. Ovečkin. Zásahy brankářů: Lundqvist 20/15, Valiquette 2/2 - Varlamov 32/29. Diváci: 18 200. Hvězdy zápasu: Poti, Varlamov, Ovečkin (všichni WSH). Stav série: 3:3.
Carolina - New Jersey 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 25. a 28. E. Staal, 11. Ray Whitney, 50. J. Jokinen. Zásahy brankářů: Ward 28/28 - Brodeur 37/33. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: Whitney, E. Staal, Gleason (všichni CAR). Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: