Hlavní obsah

Dacjuk má šanci získat opět Selkeovu trofej

Útočník Detroitu Pavel Dacjuk má šanci získat druhý rok po sobě Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího hokejistu NHL. Třicetiletý Rus je v nominaci spolu s Ryanem Keslerem z Vancouveru a Mikem Richardsem z Philadelphie. Držitelé trofejí budou vyhlášeni 18. června v Las Vegas.

Článek

Dacjuk může dostat stejně jako loni dvě ceny, neboť minulý týden byl opět nominován na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče. Z tria adeptů na Selkeovu trofej byl šikovný ruský útočník nejproduktivnější, připsal si 97 bodů za 32 gólů a 65 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Richards patří k nejlepším hráčům Philadelphie a na dresu nosí kapitánské céčko. V této sezóně zaznamenal kariérní maxima 30 gólů a 50 asistencí. Statistici mu napočítali 90 zblokovaných střel, což ho spolu s Chrisem Drurym řadilo na první místo mezi útočníky.

Na rozdíl Dacjuka a Richardse nehraje Kesler pouze v elitních útočných řadách, ale je také často využíván v takzvané "checking line", bránící hvězdy soupeře. I proto není tak produktivní jako jeho soupeři v boji o trofej, v sezoně nasbíral 59 bodů (26+33).

Reklama

Související témata: