Hlavní obsah

Vítejte v aréně, NHL čeká další souboj Malkina a Ovečkina

WASHINGTON/PITTSBURGH

Souboj hokejistů Alexandra Ovečkina a Jevgenije Malkina vzbuzuje v play-off NHL velkou pozornost. Rusové se vzájemně nemusí, oba budou chtít pomoci svým týmům k postupu do třetího kola. O finále Východní konference se utkají jejich týmy Washingtonu a Pittsburghu. "Vítejte v aréně!" hlásí před sobotním duelem kouč Capitals Bruce Boudreau.

Článek

"Hraju hodně tvrdě," přiznal Alexandr Ovečkin pro New York Times. "A pokud se to někomu nelíbí, je to jeho problém," vzkázal do Pittsburghu ruský forvard, jenž je znám nejen precizní střelbou, ale také tvrdými bodyčeky, kterými nešetřil jak Jevgenije Malkina, tak i další hvězdu Penguins Sidneyho Crosbyho.

Nejen Ovečkinův krajan Malkin totiž leží v žaludku útočníkovi Capitals. "Co o něm mohu říct? Je dobrý hráč, ale příliš mluví," uvedl na adresu jednadvacetiletého Kanaďana Ovečkin. "Někomu se může líbit, ale mně osobně ne," kontroval Crosby. "Na Crosbym nevidím nic zvláštního," přitopil pod kotel další ruský útočník ve službách Washingtonu Alexandr Sjomin. "Jo, umí dobře bruslit a nahrávat, ale nic víc," myslí si Semin.

Kanadské bodování letošního play-off vede Jevgenij Malkin s devíti body za 4 góly a pět asistencí před útočníkem Washingtonu Sjominem. Ruský forvard má na svém kontě osm bodů (5+3) stejně jako Tučňák Crosby (4+4). Hvězda Capitals Ovečkin je na pátém místě se sedmi body.

Lahůdka play-off

"Střetnou se skvělí hokejisté a velké osobnosti," nechal se slyšet trenér Pittsburghu Dan Bylsma. "Půjde o parádní podívanou a lahůdku v play-off," přidal kouč Tučňáků, kteří v prvním kole play-off přešli přes Philadelphii 4:2 na zápasy a rádi by zopakovali loňské finále Stanley Cupu. Capitals měli mnohem více práce, když otáčeli sérii z 1:3 na 4:3 proti New Yorku Rangers.

Parádní obrat v sérii potěšil vlastníka Capitals Teda Leonsise. "V minulosti jsem byli hodně špatní, ale stále se zlepšujeme a nyní máme skvělý tým," řekl majitel klubu, který protrhl smůlu z přechozí sezóny a postoupil do další fáze vyřazovacích bojů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články