Hlavní obsah

Krejčí se podílel jednou brankou na výhře Bostonu nad Carolinou

Český hokejista David Krejčí přispěl v úvodním semifinálovém zápase Východní konference NHL jedním gólem k vítězství Bostonu 4:1 nad Carolinou. Na branku třiadvacetiletého útočníka, jenž třetí trefou v play-off otevřel ve druhé minutě gólový účet utkání, sice odpověděl ještě v první třetině hostující Jussi Jokinen, ale další dva zásahy Marca Savarda a jeden Michaela Rydera už zůstaly bez odezvy.

Článek

Po vyrovnaném prvním dějství zlomili ve druhé třetině nerozhodný stav 1:1 útočníci Savard a Ryder, který skóroval ve čtvrtém utkání po sobě. V závěrečné části se trefil znovu Savard, který byl první hvězdou zápasu. Boston tak vyhrál i v pátém letošním duelu nad Carolinou při celkovém skóre 22:7.

Boston k výhře dotáhl i spolehlivý brankář Tim Thomas, který si připsal šestadvacet úspěšných zákroků a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Pětatřicetiletý Američan tak protáhl svou sérii vítězných zápasů na jedenáct.

David Krejčí byl kromě své branky i u další trefy Bruins a v hodnocení účasti na ledě si připsal dva body. Celkově jich má v play-off už osm, čímž se žádný jiný hokejista nemůže pochlubit.

Lidström řídil výhru Detroitu

Druhý páteční zápas byl napínavější, Lidström rozhodl o výhře Detroitu svou druhou brankou v utkání 50 sekund před koncem základní hrací doby. "Odrazilo se mi to od betonu a on (Lidström) tam byl úplně sám," komentoval rozhodující okamžik brankář Anaheimu Jonas Hiller. "Byl trpělivý a počkal si pak na můj pohyb," dodal švýcarský gólman.

Lidström, který v tomto týdnu oslavil 39. narozeniny, může letos získat už posedmé Norris Trophy, určenou pro nejlepšího zadáka soutěže. "Je to výjimečný hráč," pochválil švédského obránce trenér hostí Randy Carlyle. "Ale jsem naštvaný, protože jsme promarnili příležitost vyhrát toto utkání," dodal kouč Anaheimu.

Po faulu na Hudlera trest do konce zápasu

Ducks se v souboji dvou posledních vítězů Stanleyova poháru ujali vedení v osmé minutě brankou Coreyho Perryho, ale ještě do přestávky domácí vyrovnali gólem v pětiminutové přesilové hře. Tuto výhodu Detroit dostal poté, co Mike Brown udeřil loktem do tváře Jiřího Hudlera a způsobil mu tržnou ránu nad levým okem. Český útočník se vrátil do zápasu ve druhé třetině.

Brown doufá, že další trest už nedostane. "Byl to čistý úder. Nechtěl jsem ho zranit. Snažím se jen hrát tvrdě," prohlásil.

Vyloučení potrestal Johan Franzén a také druhý gól vstřelili Red Wings v početní výhodě. Hokejisté Anaheimu kontrovali stejným způsobem ve 40. minutě, ale odpovědět na Lidströmův gól z poslední minuty třetí třetiny už nestihli. "Oba týmy chtěly hodně vyhrát a takovýhle závěr se občas povede," uvedl Lidström. Druhý zápas série se odehraje v neděli.

2. kolo play-off NHL:
Boston - Carolina 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 28. a 48. Savard, 2. Krejčí, 33. Ryder - 19. J. Jokinen. Zásahy brankářů: Thomas 27/26 - Ward 24/20. Diváci: 17 565. Hvězdy utkání: Savard, Thomas, Ryder (všichni BOS). Stav série: 1:0.
Detroit - Anaheim 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 35. a 60. Lidström, 13. Franzén - 8. Perry, 40. Selänne. Zásahy brankářů: Osgood 24/22 - Hiller 37/34. Diváci: 20 066. Hvězdy utkání: Lidström, Franzén (oba DET), Getzlaf. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: