Hlavní obsah

Washington opět zdolal Pittsburgh, Ovečkin i Crosby dali hattrick

Hokejisté Washingtonu porazili v druhém utkání 2. kola play off NHL Pittsburgh 4:3 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Pondělní souboj se změnil v přestřelku nesmiřitelných lídrů obou klubů Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho: oba docílili hattricku. Crosby však zůstal jediným střelcem Penguins, zatímco za domácí se trefil ještě David Steckel.

Článek

"Média udělala z této série bitvu dvou nejlepších hráčů na světě a dnes oba ukázali, proč. Jeden jak druhý táhli svůj tým," konstatoval obránce Washingtonu Mike Green. "Máme štěstí, že Alex předvedl vrcholný výkon a dovedl nás k vítězství," dodal Green.

Pittsburgh díky Crosbymu v utkání dvakrát vedl. Na jeho první gól nejprve odpověděl Ovečkin, podruhé v zápase smazal ztrátu Capitals Steckel, který v 36. minutě vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav pak v třetí třetině zlomil dvěma góly Ovečkin, který nejprve v 53. minutě při vyloučení Jevgenije Malkina dostal svůj tým trefou v přesilové hře poprvé do vedení a o tři minuty později zvýšil na 4:2. Crosby 31 sekund před závěrečnou sirénou stihl už jen snížit.

"Získali jsme důležité vítězství, ale už je to za námi, teď máme před sebou dva těžké zápasy v Pittsburghu a na ty se musíme soustředit," řekl po utkání Ovečkin, který vstřelil v play off tři góly v jednom zápase poprvé v kariéře. Zároveň se stal prvním autorem hattricku v dresu Capitals v play off od roku 1993, kdy se stejný kousek povedl Alu Iafratemu. "Je play off, člověk prostě musí dávat nějaké góly," prohlásil suše Ovečkin, který se ve vyřazovacích bojích trefil už sedmkrát. Tabulku střelců ale vede Crosby, který dal ještě o jeden gól víc.

Na své úspěšné výkony v play off navázal brankář Washingtonu Semjon Varlamov, který sice třikrát kapituloval z hole Crosbyho, vedle toho si ale připsal 33 úspěšných zákroků a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. "Chytá velmi dobře, když dostane gól, nijak ho to nesrazí, což je ohromně důležité," pochvaluje si trenér Bruce Boudreau.

"Nebyli jsme dnes o nic horší. Bohužel, v rozhodující chvíli vstřelil soupeř klíčový gól v přesilové hře a to rozhodlo," uvedl kapitán Pittsburghu Crosby. "Měli jsme šance, v posledních dvou zápasech jsme podali dobrý výkon. Na druhé straně ale musíme vidět i to, že jsme udělali několik chyb a ty nás stály zápasy."

Série se nyní přesouvá do Pittsburghu, třetí zápas se hraje ve středu.

2. kolo play off NHL: Východní konference - 2. zápas:
Washington - Pittsburgh 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Branky: 23., 53. a 56. Ovečkin, 36. Steckel - 7., 31. a 60. Crosby (na třetí Sýkora). Zásahy brankářů: Varlamov 36/33 33/29 - Fleury . Diváci: 18 277. Stav série: 2:0. Hvězdy utkání: Ovečkin (WSH), Crosby (PIT), Varlamov (WSH.

Reklama