Hlavní obsah

Hvězdy v NHL řádí: Ovečkin s Crosbym předvedli bláznivý zápas

WASHINGTON

Dva hattricky viděli v pondělí diváci ve Washingtonu, kde domácí vyhráli nad Pittsburghem 4:3 a ujali se v semifinále Východní konference vedení 2:0 na zápasy. Nejprve zaházeli domácí led po třígólovém představení Alexandra Ovečkina, následně sebrali pořadatelé jednu kšiltovku po stejném kousku Tučňáka Sidney Crosbyho. "Skvělá vizitka pro NHL," okomentoval zápas kouč Capitals Bruce Boudreau.

Článek

„Jsem zklamaný,“ smutnil po utkání autor hattricku Sidney Crosby z Pittsburghu. „Je fajn skórovat, ale lepší pocit bych měl z výhry,“ dodala smutně jednadvacetiletá hvězda Penguins, která zařídila všechny branky hostů. Tučňáci ještě v polovině utkání vedli ve Verizon Center 2:1, avšak do konce třetiny srovnal David Steckel.

Začátek třetí dvacetiminutovky patřil Capitals, konkrétně největší hvězdě domácích Alexandru Ovečkinovi, jenž zkompletoval hattrick jako první. „Bláznivý zápas, tři góly jsem dal já, tři dal on (Crosby)...kdybych byl fanoušek Caps, tak bych byl šťastný,“ řekl Ovečkin, jenž ve třetí části poslal domácí do vedení brankou v přesilovce po faulu Jevgenije Malkina, poté přidal gól po nahrávce zkušených krajanů Kozlova s Fjodorovem.

Diváci si museli libovat. „Viděli hrát proti sobě takové hvězdy a skvělé týmy musel být pro fanoušky zážitek,“ řekl ruský forvard pro The Washington Post. „Nejde jen o mě nebo jeho (Crosbyho), celý tým hrál parádně,“ dodal Ovečkin. Crosby dovršil hattrick třicet sekund před koncem zápasu, ale jen snižoval na konečných 3:4. Washington se tak ujal vedení v semifinále Východní konference 2:0 na zápasy.

Hvězdy z reklam jsou skvělou vizitkou

„Kdybych se na zápas díval z pohledu fanouška, tak bych se bavil,“ řekl smutně Crosby. „Jako hráč Pittsburghu z toho ale nejsem odvázaný, když vidím, že Ovečkin dal hattrick, nebylo to dobré znamení,“ přidal útočník loňského finalisty Stanley Cupu. „Pro hokej je to skvělá vizitka, když máte v týmu hvězdy reklam a ony hrají opravdu parádně,“ těšilo trenéra Caps Bruce Boudreaua.

Ovečkin se tak díky hattricku dotáhl na třetí místo kanadského bodování play-off právě za Crosbyho. První pozice patří Ryanu Getzlafovi z Anaheimu s 13 body (3+10). Crosby má na svém kontě o bod méně (8+4) a je zatím nejlepším střelcem vyřazovacích bojů. Ovečkin (7+4) s Malkinem (4+7) mají shodně 11 bodů.

Reklama