Hlavní obsah

Anaheim podruhé porazil Detroit, uspěl i Vancouver

NEW YORK

Hokejisté Anaheimu zvítězili v úterním utkání druhého kola play-off NHL nad Detroitem 2:1 a stejným poměrem vedou i celou sérii. Hlavním strůjcem úspěchu Kačerů byl znovu švýcarský brankář Jonas Hiller, jenž si připsal 45 zákroků. O branky domácích se postarali v 13. minutě Teemu Selänne a v 29. minutě v přesilové hře Scott Niedermayer. Jediným úspěšným střelcem v dresu Red Wings byl v 35. minutě Henrik Zetterberg.

Článek

Detroit dostal v závěru zápasu soupeře pod velký tlak, k vyrovnání ale hostujícímu celku v poslední desetiminutovce nepomohly ani dvě přesilovky. Blízko brance byl minutu před koncem Marián Hossa, který se po hlavě vrhl za pukem ležícím na čáře Hillerovy svatyně, sudí ale ztratil puk z dohledu a přerušil hru v domnění, že je kotouč pod brankářem.

"Skočil jsem za pukem ležícím na brankové čáře a byl jsem si jistý, že skončí v brance. Jenže když jsem se ho dotkl, tak sudí zapískal. Je to frustrující, ale takové věci se prostě stávají. Musíme to hodit za hlavu a bojovat dál," uvedl po utkání zklamaný Hossa. Čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek opět v Anaheimu, v neděli se série vrátí do Detroitu.

Vancouveru vyšel plán      

Do vedení 2:1 na zápasy se dostali také hokejisté Vancouveru, kteří vyhráli na ledě Chicaga 3:1. Všechny tři góly vstřelili Canucks v první polovině zápasu, za domácí korigoval skóre v 32. minutě Brian Campbell po přihrávce českého útočníka Martina Havláta.

"Chicago mělo v posledních zápasech dost gólových šancí, proto jsme šli do zápasu s plánem eliminovat jejich přechod do útočné fáze. A povedlo se, obrana odvedla skvělou práci," pochvaloval si brankář Vancouveru Roberto Luongo, jenž přispěl k výhře svého celku třiadvaceti úspěšnými zákroky.

Série Vancouveru s Chicagem pokračuje ve čtvrtek na ledě Blackhawks, v neděli se pak obě mužstva představí opět na západě Kanady.

Play-off NHL - 2. kolo
Západní konference
Anaheim - Detroit 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 13. Selänne, 29. S. Niedermayer - 35. Zetterberg (Hudler). Zásahy brankářů: Hiller 46/45 - Osgood 23/21. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: Hiller, Pronger (oba ANA), Zetterberg (DET). Stav série: 2:1.
Chicago - Vancouver 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 32. Campbell (Havlát) - 16. Raymond, 22. Bernier, 29. H. Sedin. Zásahy brankářů: Chabibulin 21/18 - Luongo 24/23. Diváci: 22 659. Hvězdy zápasu: H. Sedin (VAN), Brouwer (CHI), Sundin (VAN). Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: