Hlavní obsah

Je na čase hrát tvrději, hlásí před rozhodujícím duelem Ovečkin

PITTSBURGH

Až do sedmého utkání dospěla v play-off NHL série mezi Washingtonem a Pittsburgem. O postupujícím do finále Východní konference bude známo po středečním souboji na ledě Capitals. Mužstvo kolem Alexandra Ovečkina v pondělí opět uteklo hrobníkovi z lopaty, když zvítězilo 5:4 po prodloužení a srovnalo na 3:3 na zápasy. "Liga chce, aby se hrály sedmé zápasy, tak ho mají mít," hlásí Ovečkin.

Článek

"Byli jsme kousíček od postupu," uvědomoval si po zápase Sidney Crosby. "Ale není překvapení, že se bude hrát sedmé utkání," dodala pro agenturu AP hvězda Pittsburghu, která na domácím ledě srovnala v pondělí na 4:4 necelých pět minut před koncem třetí třetiny. "Bude to vyrovaná bitva," prohlásil před sedmým duelem na ledě Verizon Center. "Crosby s Malkinem jsou výjimeční hráči, hrají na mnohem vyšší úrovni než většina hokejistů," pochválil trenér Capitals Bruce Boudreau útočná esa soupeře. "Musíme si na ně dát větší pozor," varoval.

Souboj dvou nejproduktivnějších hokejistů letošního play-off Ovečkina s  Crosbym si diváci zopakují naposledy, jeden bude muset z kola ven. "Hrají neuvěřitelně," vysekl poklonu trenér Capitals, jehož svěřence čeká již podruhé sedmý duel. V prvním kole play-off zdolali New York Rangers 4:3 na zápasy a odvrátili dva mečboly, když prohrávali již 1:3. "Jen tak se nevzdáváme," komentoval bilanci Ovečkin.

Gólem se pod výhru podepsal Fleischmann

"Bude to skvělé utkání," těší se na sedmé utkání na vlastním ledě hvězdný útočník Washingtonu. "Fanoušci jsou určitě také šťastní, bude to hodně tvrdý souboj, ale budeme mít podporu ve vlastním publiku a vlétneme na ně!" vzkazuje do Pittsburghu ruský forvard, jenž v pondělí zaznamenal dvě asistence. Jedním gólem se pod výhru na ledě Penguins podepsal Tomáš Fleischmann.

Vítěznou trefu v 66. minutě však vsítil Dave Steckel. "Je úplně jedno, kdo dá gól, důležité je, že jsme zpět ve hře," řekl Ovečkin po utkání v Mellon aréně. "Každý zná svou roli," dodala třiadvacetiletá hvězda Capitals. "Každý si uvědomuje, že je na čase hrát mnohem tvrději než v předchozích zápasech, protože tohle mužstvo se nevzdává," těšilo Ovečkina.

"Jeden hráč nemůže vyhrát zápas ani sérii," řekl Ovečkin pro The New York Times. "Musíme se připravit na další krok jako tým, nebude to o jednom hráči," uvědomuje si Ovečkin, jenž vede kanadské bodování play-off s dvaceti body (10+10) před hvězdou Pittsburghu Crosbym, jenž má na svém kontě o dvě asistence méně.

Reklama