Hlavní obsah

Sundin znovu váhá, zda bude v NHL pokračovat

VANCOUVER

Stejnou písničku jako před loňskou sezónou zpívá hokejista Mats Sundin zámořské NHL. Pokračovat či nikoli, to je otázka, kterou si osmatřicetiletý Švéd pokládá po vyřazení Vancouveru v letošním play-off. Zda nakousne osmnáctou sezónu v nejvyšší zámořské soutěži, zatím není rozhodnutý. "Peníze nebudou hrát žádnou roli," ubezpečil Sundin.

Článek

"Chystám se vzít si čas na rozmyšlenou, abych se do léta rozhodl správně," vykládal pro kanadskou stanici TSN Sundin. "V této chvíli nevím, kam budou směřovat mé další kroky," uvedl rodák z Brommy, jenž s Canucks podepsal koncem prosince jako volný hráč roční smlouvu na 5,6 miliónu amerických dolarů (přibližně 111 miliónů korun).

Bývalý kapitán Toronta měl v mužstvu Kosatek jinou úlohu, než v dresu Maple Leafs. "Pocítil jsem to minulý měsíc, když jsem hrál o polovinu méně zápasů, než bylo v Torontu," stěžoval si zkušený veterán, který má na svém kontě přes 1340 startů a 1349 bodů (564+785).

"Cítím jak bruslím stále hůř a hůř," všiml si Sundin. "Moje produktivita také nebyla nejlepší v porovnání s minulými roky," uznal sebekriticky autor 28 bodů (9+19) z 41 zápasů. "Hrát za Canucks je pro mne další zkušenost, za play-off jsem byl šťastný," dodal švédský útočník, jehož mužstvo vypadlo v semifinále Západní konference s Chicagem 2:4 na zápasy.

Blížící se olympiáda ve Vancouveru 2010 nebude mít na účinkování Sundina v NHL vliv. "Když jsem naposledy hrál za nároďák, tak jsme v Turíně vyhráli zlato, takže to nebude mít na mé rozhodnutí o působení v NHL vliv," ujistil urostlý forvard, jenž by v příštím ročníku zahájil osmnáctou sezónu v NHL.

Reklama

Související témata: