Hlavní obsah

Jestřábi z Chicaga v NHL odpočívají a věří si na každého soupeře

CHICAGO

Již s předstihem si hokejisté Chicaga zajistili účast ve finále Západní konference a mohou si v NHL užívat zaslouženého odpočinku. V noci ze čtvrtka na pátek se dozví svého soka, který vzejde z dvojice Detroit - Anaheim. "Nikomu nefandím, ale jsem rád, že budou hrát až sedmý zápas," řekl s potěšením trenér Blackhawks Joel Quenneville.

Článek

Chicago, jehož dres hájí také český útočník Martin Havlát, si v semifinále konference poradilo s Vancouverem 4:2 na zápasy a od 11. května odpočívá. "Je fantastické, že máme volno navíc," pochvaloval si pro kanadskou stanici TSN kapitán Jestřábů Jonathan Toews.

Stejně jako trenéra Quennevillea také Toewse teší, že obhájce Stanley Cupu z Detroitu čeká sedmý zápas. "Snad se pořádně pobijí a pak uvidíme," řekla jednadvacetiletá hvězdička Blackhawks, jenž v play-off nasbírala zatím 10 bodů (4+6). Kanadskému bodování klubu vévodí stejně jako v základní části zkušený Havlát s 13 body (5+8).

"S Vancouverem jsem odehráli parádní sérii," pochvaloval si Havlát pro klubové stránky. "Tuhle sezónu jsem vynechal jen jedno utkání a je úžasné, jak jde všechno mnohem lépe, když necítíte žádnou bolest," těšilo osmadvacetiletého útočníka, jenž v minulých letech prodělal několik zranění. Ale letos se mu daří na výbornou a je lídrem jednoho z věkově nejmladších týmů v NHL.

Nejlepším střelcem mužstva je s osmi góly Patrick Kane. "Cítíme, že můžeme zdolat každého," věří svému týmu dvacetiletý útočník. "Sebevědomí nám hodně pomáhá," dodal Kane, jenž hraje stejně jako Toews svou druhou sezónu v NHL. "Po postupu do finále Západní konference jsem musel odmítat spoustu rozhovorů," vyprávěl Kane. "Bylo to dost šílené," dodal s úsměvem člen dravého mládí.

Hráči Chicaga se tak díky svým výkonům těší velké popularitě. "Nedávno jsme šli na oběd a koncert a spousta lidí nás poznávala," vyprávěl obránce Brent Seabrook. "Bylo to moc příjemné," přiznal čtyřiadvacetiletý zadák, jenž je spolu s Brianem Cambellem s devíti body (1+8) nejproduktivnějším bekem týmu.

Reklama

Související témata: