Hlavní obsah

Florida dál hledá soupeře pro přípravný zápas v Evropě

MIAMI

Hokejisté Floridy Panthers stále hledají možnosti jak co nejefektivněji využít vůbec první cestu amerického klubu do Evropy. Panteři odehrají 3. a 4. října 2009 ve finských Helsinkách dva zahajovací zápasy nového ročníku NHL proti Chicagu Blackhawks a rádi by předtím sehráli na starém kontinentu i nějaký přípravný zápas. Po variantě s Karlovými Vary ale padla i možnost předvést se v Lotyšsku.

Článek

Florida měla zájem sehrát v hlavním městě Lotyšska 28. září utkání s tamním týmem Dynamo Riga, mimojiné účastníkem Kontinentální ligy (KHL). Jenže ve čtvrtek bylo oznámeno, že z exhibice nic nebude. "Nynější ekonomická situace v Lotyšsku není takovému projektu nakloněna," řekl ruskému listu Sovětskij sport generální manažer Dynama Normunds Sejejs.

Velká finanční náročnost zřejmě byla i důvodem, proč už předtím ztroskotaly námluvy Floridy s Karlovými Vary. Funkcionáři zámořského klubu totiž už před měsícem projevili zájem sehrát zápas s posledním extraligovým šampionem. "Byla vyslovena nabídka, kterou řešilo vedení města. Ale po několika dnech jednání možnost hrát s Floridou definitivně padla," potvrdil Sport.cz tiskový mluvčí HC Energie Karlovy Vary Jiří Holý.

Do Helsinek se hráči těší

Už na začátku roku se navíc spekulovalo o tom, že by se Florida mohla ukázat v Praze, kde by po roce opět odstartovala nová sezóna NHL. Nakonec ale dva zápasy Panterů s Chicagem uvidí fanoušci ve Finsku, zatímco ve švédském Stockholmu se 3. a 4. října utkají Detroit Red Wings a St. Louis Blues.

"Bude vyprodáno a pro celé město to bude velká událost. Fanoušci budou určitě nadšení," myslí si o zápase v Helsinkách finská hvězda Floridy Ville Peltonen. "Skvělá akce pro fanoušky, nás hráče, vedení klubu, i pro lidi na celém světě. Když u nás v České republice hráli před rokem Tampa a Rangers, lidi si to užívali, protože nemají jinak moc možností vidět NHL na vlastní oči," dodal Radek Dvořák.

Tréninkový kemp v Kanadě

Florida Panthers, jejichž existence se datuje od června roku 1993, vůbec poprvé odehrají zápas mimo území Severní Ameriky. Kromě zápasů s Chicagem je však jejich program v Evropě nejasný. V pátek klub zveřejnil jen informaci o tréninkovém kempu, který bude od 12. září až v kanadském Port Hawkesbury vzdáleném od domácího Miami přes tři tisíce kilometrů. V nedalekém Halifaxu pak 15. září sehrají první přípravný zápas před sezónou proti Ottawa Senators.

To Chicago už má o svém programu v Evropě jasněji - 29. září bude hrát ve švýcarském Curychu s posledním vítězem Ligy mistrů Curych Lions o Victoria Cup. A o den dříve by rovněž na Hallenstadionu měli Blackhawks nastoupit proti dalšímu švýcarskému celku - jeho jméno ale bude teprve upřesněno.

Reklama

Související témata: